Wietboter – de basis van (bijna) elk wietrecept
Voor de meeste wietrecepten is een vettige basis nodig omdat cannabinoïden daar goed aan hechten. Geniet daarom van dit klassieke recept voor wietboter.
Maandag deelden we een bericht over supermarktketen Carrefour die in België hennepbrood verkoopt. Een goed besluit want hennepbrood is enorm gezond. En daarom zou eigenlijk elke supermarkt hennepbrood moeten verkopen. Of je maakt het zelf, met dit heerlijke recept.
Hennep, en dan vooral hennepzaad, is enorm gezond. Het wordt ook wel een ‘superfood’ genoemd. Dat komt omdat hennep vol zit met mineralen, vitamine E, omega-3- en -6-vetzuren, alfa-linoleenzuur en linolzuur. Bovendien is de ideale verhouding omega-3- en omega-6-vetzuren ideaal voor onze gezondheid. Dat maakt hennepzaad heel waardevol, want een Westers dieet bevat veel te weinig essentiële omega-3-vetzuren.
Een ander voordeel is dat hennep een rijke bron is van GLA (gamma-linoleen zuur). Dit vetzuur is belangrijk voor de hydratatie en soepelheid van onze huid. Vandaar de toepassing van hennepolie in steeds meer cosmeticaproducten.
Hulde dus aan supermarktketen Carrefour die hennepbrood verkopen in Belgische filialen. Hopelijk volgen alle supermarkten dit initiatief snel op.
In Nederland ligt hennepbrood (nog) niet bij een grote supermarktketen. Wil je toch profiteren van alle gezondheidsvoordelen, dan moet je het brood zelf bakken. Wij helpen je een handje op weg met dit heerlijke recept.
Heb je coeliakie of een glutenallergie? Dan is brood geen optie. Je kan glutenvrij brood kopen, maar dat valt vaak uit elkaar. Gluten hebben namelijk een duidelijke functie in deeg; het zorgt voor samenhang.
Hennepmeel is glutenvrij, dus met dit meel bak je een glutenvrij brood. Maar je moet wel enkele maatregelen nemen voor de samenhang. Je moet extra ander meel toevoegen (ook glutenvrij) of arrow root of xantaangom. Hierdoor krijg je wel voldoende samenhang in het deeg. Als je wil dat het brood minder donker wordt, kan je wat bloem toevoegen. Dit is een kwestie van experimenteren.