Omega-3 vetzuren verlagen tolerantie voor cannabis
Last van een hoge tolerantie voor cannabis en THC? Steeds meer wiet nodig voor hetzelfde effect? Met gezonde Omega-3 vetzuren breng je je tolerantie weer omlaag.
Ons groene medicijn kent vele soorten en zelfs kleuren. Maar de plant heeft ook diverse benamingen. Waarom is dat zo en staan die namen ook voor verschillen tussen de planten en waarvoor ze gebruikt worden? In dit artikel gaan we gaan dieper in op deze materie.
Stiekem vragen nog best veel mensen zich af waarom het nou de ene keer wiet, dan weer cannabis en dan weer hennep genoemd wordt. Dit zijn namelijk de drie bij ons meest gebruikte benamingen.
De naam marijuana komt vooral in het buitenland voor. Wanneer we het hebben over de medicinale werking, wordt de plant doorgaans ‘cannabis’ genoemd. Hebben we het over recreatief gebruik, noemt men het meestal wit. Hennep is een veelvuldig gebruikte benaming binnen de ‘CBD-wereld’.
Als je het wilt uitzoeken en erop gaat googlen, kom je veel onwaarheden tegen. Simpelweg omdat veel mensen het niet weten. De een roept dat het allemaal hetzelfde is, de ander weet zeker dat hennep enkel gebruikt wordt als vezelproduct. Weer een ander beweert dat cannabis het enige is wat als medicijn gebruikt kan worden.
Marijuana is weer een hoofdstuk op zich, vandaar dat we daar later in dit artikel op terugkomen. Laten we eerst de boel eens ophelderen over de andere drie.
Is er een verschil tussen deze twee? Ja, maar het belangrijkste verschil is toch vooral onze perceptie van de twee verschillende benamingen van dezelfde plant.
Want als we het over ‘de plant’ hebben, hebben we altijd over Cannabis Sativa L. Dit is namelijk de plantkundige naam voor alle verschijningsvormen van de plant, die een enorme diversiteit aan gebruiken en uitwerkingen kent bij de mens.Bij cannabis gaat men echter uit van de plant met een hoog THC-percentage. Spreekt men over hennep (wat dus eigenlijk ook gewoon cannabis is), dan heeft men het over de plant met een hoog CBD-percentage. Hennep (cannabis) is in deze dus niet psychoactief.
Grappig, want je leest in de media juist vaak over opgerolde hennepkwekerijen. Kortom, ook die journalisten weten niet waar ze het over hebben. Kwekerijen bestaan eigen altijd uit planten met een hoog THC-gehalte.
En dan heb je nog hennep als in vezelhennep: deze plant voorziet ons al sinds mensenheugenis van diverse grondstoffen zoals vezels, brandstof en (dieren)voedsel.
Wanneer je weet waarop je moet letten, zie je de verschillen tussen cannabis en hennep. Hennep dat gekweekt wordt voor vezels, is meestal erg groot en langgerekt. Deze plant kan wel tot 4 meter de hoogte in schieten en heeft zeer weinig zijtakken. Wanneer de hennep gekweekt wordt voor het zaad, is hij juist minder lang, dikker en met een overvloed aan zijtakken.
Cannabis dat gekweekt wordt voor een hoog gehalte aan cannabinoïden, is meestal minder dan 2 meter lang en soms zelfs maar 50 centimeter hoog. Deze plant krijgt (als alles goed mag gaan) een heleboel prachtige bloemen die zich verder ontwikkelen tot THC/CBD houdende toppen.
Wiet is een ontzettend Nederlandse benaming voor cannabis die afkomstig is van het Engelse woord ‘weed’ dat onkruid betekent.
Het zegt eigenlijk vooral iets over wat je gebruikt. In de coffeeshops wordt wiet en hasj verkocht. Hasj ontstaat uit het hars van de cannabisplant. Wiet is het kant-en-klare product, namelijk de gedroogde bloemen die je overhoudt na het knippen van de plant. Vandaar ook de benaming ‘wietplant’.
Wederom een geval van perceptie, want marijuana en cannabis zijn min of meer synoniem. Het grote verschil is dat marijuana een meer negatieve ondertoon heeft. Marijuana werd de benaming voor cannabis in het ‘Reefer Madness‘ tijdperk; de voorloper van The War on Drugs.
Cannabis was toen, in de jaren veertig, enorm populair. Hoewel de plant tot de 20e eeuw het op een na meest gebruikte ingrediënt was voor medicijnen, wilde de overheid het toch gaan verbieden. Hetzelfde gold voor hennep, wat toen al algemeen bekend stond als grondstof voor de bouw.
De reden hiervoor laat zich niet in een paar zinnen samenvatten. Maar in die tijd startte de Amerikaanse overheid een flinke propaganda-campagne tegen alles dat met cannabis en hennep had te maken.
Het demoniseren was echter moeilijker dan gedacht. Hierdoor veranderde men de naam van zowel cannabis als hennep, in marijuana (ook wel als marhuana geschreven). Dit betekent ‘onkruid met wortels in de hel’ en door middel van de propagandafilm ‘Devil’s Harvest‘ (Oost van de Duivel) werden allerlei schrikbeelden de wereld ingeslingerd. Ook zou het telen van cannabisplanten een bedreiging voor de beschaafde mens zijn.
Door het woord marijuana/marihuana vervolgens te koppelen aan het anti-Mexicaanse sentiment dat in de Verenigde Staten leeft na de Spaans-Amerikaanse oorlog, werd het nog makkelijker om de plant te demoniseren.
Afhankelijk van de naam waarnaar verwezen wordt, komt het erop neer dat het verbod, marketing en de plantenkunde bepalen hoe Cannabis Sativa L. wordt genoemd. Niet meer en niet minder.
Het lijkt erop dat er zelfs meer namen ontstaan. Vooral in gebieden waar nog een strikt gebod geldt op de cannabisplant. Daar gebruiken mensen liever straattaal, zekere als ze via berichtenservices als Whatapp en Messenger praten.
Gelukkig hebben we daar in Nederland niet zoveel last van.