Omega-3 vetzuren verlagen tolerantie voor cannabis
Last van een hoge tolerantie voor cannabis en THC? Steeds meer wiet nodig voor hetzelfde effect? Met gezonde Omega-3 vetzuren breng je je tolerantie weer omlaag.
Wat is medicinale cannabis? Hoe werkt het? Wanneer zou ik het kunnen toepassen en hoe zit het eigenlijk met de wet? Zomaar een paar vragen die het nieuwe boek Medicinale cannabis in de gezondheidssector voor jou beantwoordt.
Een situatie die steeds vaker zal voorkomen is dat patiënten hun arts vragen hoe het zit met medicinale cannabis, voor het behandelen van een bepaalde aandoening. Met een beetje gelukt treft de patiënt een arts die zich in mediwiet heeft verdiept. Maar in veel gevallen zal de arts met een mond vol tanden staan omdat kennis ontbreekt. Of erger nog, de arts raadt het gebruik van medicinale cannabis af omdat hij de therapeutische werking niet erkent.
Gelukkig kunnen zowel patiënten als artsen vanaf nu hun vragen beantwoord krijgen met het boek Medicinale cannabis in de gezondheidssector.
Nu mediwiet wereldwijd steeds meer uit het verdomhoekje komt en de aandacht krijgt die het verdient, wordt er gelukkig ook steeds meer onderzoek gedaan naar de werking ervan.
Echter komt al die nieuwe informatie maar mondjesmaat bij artsen terecht. En ook voor patiënten blijft het lastig om zich eenvoudig en gedegen te verdiepen in mediwiet. Zeker voor een leek is veel zelfstudie nodig om te ontdekken wat medicinale cannabis precies is en waarvoor het allemaal kan worden gebruikt.
Medicinale cannabis in de gezondheidssector biedt een breed, objectief en begrijpbaar informatieplatform over medicinale cannabis. De belangrijkste onderwerpen over medicinale cannabis in de gezondheidssector komen aan bod, waardoor de meest gestelde vragen van patiënten en artsen worden getackeld.
Het boek start met de botanische kant van de cannabis zodat duidelijk wordt wat de plant precies is. Denk aan de verschillen tussen een genotype en fenotype, en het onderscheid tussen indica, sativa en ruderalis. Uiteraard komt ook het endocannabinoiden-systeem aan bod en behandelt het boek een aantal belangrijke cannabisbinoiden, inclusief hun medicinale eigenschappen. Bovendien staan de verschillende gebruiksmethoden van cannabis vermeld.
Om een compleet beeld te vormen, kijkt het boek naar een lange lijst aandoeningen waar cannabis goed tegen werkt. Maar de auteurs nemen ook ongewenste effecten onder de loep, evenals mogelijke gevaren van cannabisgebruik. Bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap.
Naast medicinale informatie bevat het boek ook veel gegevens waarmee artsen en de politiek zich kunnen laten informeren over ideale kweekmethoden, om zo tot een goed gestandaardiseerd medicijn te komen. Ook de wetgeving wordt tegen het licht gehouden, waarbij de auteurs zich met name richten op de situatie in hun thuisland België.
Het boek is geschreven door Pieter Geens, oprichter van het Belgische Medcan. Geens schreef het samen met Medcan mede-oprichtster Igna Huyghe, die tevens apotheker is.
Voor Medcan is het uitbrengen van dit boek een logische stap. Deze Belgische organisatie is namelijk opgericht als nationaal expertise centrum en adviesorgaan voor medicinale cannabis. Een professionele dienstverlening dus, speciaal voor patiënten en artsen die een behandeling met medicinale cannabis willen opstarten, of hier meer deskundige informatie over willen.
Het oprichten van Medcan en het schrijven van dit boek mogen als een moedige daad worden gezien. Want medicinale cannabis is in België nog steeds een heet hangijzer. Voor bepaalde lichamelijke klachten mag slechts het op cannabis gebaseerde medicijn Sativex worden voorgeschreven. Verder wordt het betrekken van mediwiet door Belgische patienten uit Nederlandse apotheken gedoogd. Maar officieel is medicinale cannabis nog steeds illegaal in Belgie. En dat terwijl de vraag enorm toeneemt en steeds meer Belgische artsen het graag willen voorschrijven.
Zowel patiënten als artsen hekelen het standpunt van de huidige (nota bene liberale) minister van Volksgezondheid, Maggie De Block. Zij blijft namelijk op ramkoers liggen wat betreft het gebruik van medicinale cannabis omdat ze de therapeutische waarde niet erkent. Bovendien doet ze geen moeite om zich met de juiste adviseurs te omringen om haar blikveld te verbreden.
Gelukkig zijn er mensen zoals Pieter Geens en Igna Huyghe die het heft in eigen hand nemen om medicinale cannabis vooruit te duwen. Een initiatief waar wij veel bewondering voor hebben.
Klik hier voor meer informatie over “Medicinale cannabis in de gezondheidssector’ en verkooppunten.