Vijf kweekfactoren voor gezonde wietplanten en een goede oogst
Regel de vijf belangrijkste kweekfactoren goed, en creëer de perfecte omstandigheden voor cannabisplanten. Gewoon, in een kweekkast thuis.
Momenteel loopt er een nieuwe kweekserie bij Mediwietsite. Dit keer niet eentje waarin een ervaren kweker zijn ervaringen deelt. Nee, deze serie motiveert patiënten om hun eigen mediwiet te kweken. Door zelf te kweken heb je namelijk ultieme controle over jouw medicijn. En het is ook nog eens goedkoper en hartstikke leuk. Om iedereen verder te enthousiasmeren, laat deze video in een paar minuten zien hoe een wietplant zich ontwikkelt, van zaadje tot oogst.
De afgelopen weken bereidt Mediwietsite patiënten voor op het buitenkweekseizoen. We zijn begonnen met het uitzoeken van een goede wietsoort. Daarna hebben we het gehad over het juiste wietzaadje kopen. Vervolgens deelden we een handige kweekkalender met je. En afgelopen week gaven we vijf technieken om wietzaadjes te ontkiemen.
Om alle (aspirant) buitenkwekers en anderen die nieuwsgierig zijn naar mediwiet te enthousiasmeren, zie je hieronder hoe een cannabisplant zich ontwikkelt van zaadje tot oogst. De plant in deze video betreft overigens een zelfbloeiende ‘automatic’. Deze plant blijft relatief klein, maar levert wel goede toppen.
Regel de vijf belangrijkste kweekfactoren goed, en creëer de perfecte omstandigheden voor cannabisplanten. Gewoon, in een kweekkast thuis.
Het slotstuk van onze binnenkweekcursus gaat over het voorkomen en biologisch bestrijden van ongedierte, zonder met pesticiden of gif te spuiten.
In dit voorlaatste deel uit onze kweekcursus behandelen we plantenvoeding. Welke voeding is er voor wietplanten, en hoe zit het met de pH-waarde?
Kweek je een paar wietplanten? In dit artikel lees je wanneer je kunt oogsten, en hoe het oogstmoment het medicinale effect beïnvloedt.
Volg deze serie van A tot Z als je binnen met (medi)wiet kweken wil beginnen. In dit zesde deel kijken we naar mogelijke kweeklocaties in huis; wat is de beste plek?
Benieuwd naar de voordelige Atomic Grow kweekset? Een Groningse student doet verslag van zijn eerste kweek met één indica en drie sativa's.
In dit vijfde deel van onze beginners-kweekcursus zakken we af naar de bodem, oftewel het medium. Waar laat je wietplanten het beste in groeien?
Dit vierde deel van deze serie over binnen wiet kweken gaat over de levenscyclus. Ook binnen gaat een wietplant immers van zaailing naar groei tot bloei en uiteindelijk de oogst.
Lezersverslag: Amsterdam kweekt zijn allereerste en absoluut prachtige Super Silver Haze, en wint daarmee Mohammed én Sneeze wietzaden.
Binnen met wiet kweken beginnen deel #3. Wietplanten kunnen mannelijk of vrouwelijk zijn, en alleen de vrouwelijke exemplaren leveren mediwiet op...
Zelf medicinale wiet kweken kan je een hoop geld besparen, en levert uitstekende kwaliteit wiet op. In deze serie helpen we je op weg naar je eigen binnentuin.
In de serie 'Binnen met wiet kweken beginnen' helpen we je op weg naar je eerste binnentuin. Dit eerste deel gaat over het kiezen van geschikte kweekspullen.
Het kweken en maken van je eigen cannabis medicijn verzekert je niet alleen van een schoon product, maar het kweken zelf heeft ook een therapeutische werking.
Door zelf je mediwiet te kweken voor eigen gebruik kun je een hoop geld besparen maar dan moet je ook wat tijd investeren (en wel zoveel om precies te zijn).
Met een goede planning, de juiste genetica en een paar simpele trainingstechnieken kun je meerdere verschillende wietsoorten tegelijk kweken.
Het is september dus de kans is groot dat je binnenkort wat te oogsten hebt. We verzamelden onze beste oogsttips zodat er niets mis gaat als het zover is!
Hoe laat je wietplanten bloeien, en wanneer kun je de switch het beste maken? Wat is de strekkende fase en hoe hou je een wietplant kort?
Patiënten hebben soms best veel wiet nodig voor een kuur of tegen pijn of een ziekte. Hier zijn daarom 4 belangrijke kweekfactoren voor de opbrengst.
Het kan nog knap lastig zijn om te bepalen wanneer je nu precies de schaar zet in je buitenwiet planten. In dit artikel vertelt Lieve Muna van CNNBS je exact hoe je het ideale oogstmoment bepaalt!
Wietolie met THC is lastig te krijgen maar vrij eenvoudig buiten te kweken en zelf te maken. Wij leggen je uit hoe je te werk gaat - van zaadje tot wietolie.
Ben je op zoek naar een kweekmethode die altijd tot een goede oogst leidt, en die je niet te veel tijd en geld kost? Lees dan snel verder!
Na het oogsten kun je je wiet meteen knippen, oftewel nat. Maar droog knippen heeft ook zijn voordelen. Dit zijn de belangrijkste verschillen.
In dit artikel lees je hoe de juiste temperatuur, zuurstof- en lichtbehoefte van wietplanten verandert naarmate ze groeien en bloeien.
In de bloeifase groeien toppen maar zijn wietplanten ook vatbaarder voor kweekproblemen. We zetten ze op een rij want een gewaarschuwd kweker telt voor twee!
Hoe zit het tegenwoordig nou eigenlijk met autoflowers, kun je die nou wel met een gerust hart toppen en/of verpotten, of niet?
De belangrijkste verschillen tussen natuurlijke bemesting op aarde en kunstmatige bemesting voor cannabis, op elementair niveau uitgelegd.
Ook (medicinale) wietplanten hebben soms last van een stikstofprobleem. Lees hoe je een tekort of overschot aan stikstof herkent en verhelpt.
Wietplanten met dikke, stevige en korte stammen zijn gezonder en leveren een betere opbrengst. Hoe dikker de stam namelijk, hoe beter de sapstroom.
Dat de cannabisplant een heel bijzondere en vooral ook mooie plant is, bewijst deze 'time-lapse' video waarin een heel jaar wietplant - van zaadje tot oogst - wordt samengevat.
Korte wietplanten buigen of breken niet zo snel, zijn beter te verzorgen en leveren meer opbrengst, dus zijn hier onze beste 'korte kweektips' voor jou.
Compost is plantenvoeding en kweekmedium in één. Het is bij ieder tuincentrum te koop en zorgt voor prima opbrengsten. Je hoeft alleen nog water te geven.
Bladvoeding wordt vaak over het hoofd gezien, maar is een uitstekende manier om voeding snel in het vaatstelsel van wietplanten te krijgen.