Cannabis kweken: zorg voor voldoende zuurstof bij de wortels
Alle delen van wietplanten hebben zuurstof nodig maar voor gezonde wortels is het cruciaal. Zorg dus voor voldoende lucht in je medium en je voedingswater.
Medicinale cannabis wordt sinds 2016 niet meer vergoed in Nederland. Veel patiënten kiezen er dan ook voor om hun medicijn bij de coffeeshop te halen. Daarvan is echter niemand helemaal zeker van de exacte herkomst en kwaliteit. Een voordeliger alternatief is om zelf je eigen cannabis te kweken, en dat kan veilig en gezond in de CNNBS en Mediwietsite kweekkast.
Wie medicinale cannabis als medicijn nodig heeft, die treft het niet in Nederland. Medicinale cannabis is wel in de apotheek beschikbaar. Maar omdat zorgverzekeraars hebben besloten cannabis geen medicinale waarde heeft, vergoeden ze het niet. Veel patiënten kiezen er dan ook voor om het hele traject via de huisarts over te slaan, en hun mediwiet zelf bij de coffeeshop te kopen.
Hoewel coffeeshopwiet voor sommige patiënten wel een oplossing kan zijn, is dat het lang niet voor iedereen. Voor veel patiënten die dagelijks cannabis nodig hebben, is de coffeeshop namelijk veel te duur. Daarnaast verschilt het aanbod in de coffeeshop van week tot week, terwijl veel patiënten juist gebaat zijn bij een consistent product. Daarnaast komt coffeeshopwiet zonder bijsluiter, weet je niet wat de gehaltes aan verschillende cannabinoïden zijn, en kunnen er pesticiden, verzwaringsmiddelen of synthetische cannabinoïden op zitten.
De laatste optie die patiënten nog rest is hun wiet zelf te kweken. Dit is namelijk de enige betaalbare manier om aan mediwiet te komen die gegarandeerd schoon is. Omdat je het zelf kweekt, weet je precies wat voor voedingsstoffen er zijn gebruikt, en dat het vrij is van bestrijdingsmiddelen. Ook zelf kweken is niet ideaal maar wel vele malen voordeliger.
Speciaal voor mensen die zelfvoorzienend willen zijn als het om cannabis gaat heeft Mediwietsite, samen met CNNBS en G-Tools de G-Kit kweekkast ontwikkeld. Dit is een kleine, nette, veilige en kant en klare kweekkast, die niet veel groter is dan een wasmachine. Hierin kunnen de meeste medicinale cannabisconsumenten genoeg wiet kweken voor eigen gebruik.
De Mediwietsite Kweekkast, zoals wij hem noemen, is voorzien van een veilige LED kweeklamp tot maximaal 130 Watt. Ook beschikt hij over een afzuiger en koolstoffilter zodat je buiten de kweekkast niets van de wietplanten ruikt. Met een afmeting van slechts 60 x 60 x 119 centimeter en een strak modern design, past deze kleine binnentuin discreet in iedere kamer. Je kunt meteen beginnen.
Wie voor eigen gebruik cannabis kweekt, hoeft in bulk bij de coffeeshop te kopen en ook niet bang te zijn dat ie opvalt bij de energiemaatschappij. Onze Kweekkast verbruikt namelijk slechts 150 Watt tot 170 Watt, afhankelijk van het model dat je kiest.
Daarnaast is in de kweekkast al een koolstoffilter en afzuiger gemonteerd zodat je buiten de kast niets van de cannabisplanten ruikt. Drie gepatenteerde lichtdichte inlaten zorgen voor aanvoer van voldoende verse lucht, zonder dat er licht van buiten in de kweekkast komt.
Ondanks het bescheiden formaat kun je met deze compacte kweekkast (en tot vijf gedoogde wietplanten), om de twee à drie maanden tussen de 100 en 200 gram medicinale wiet kweken. Dat is meer dan één gram wiet per dag. Een hoeveelheid die voor de meeste patiënten meer dan genoeg is. Mocht je toch meer cannabis nodig hebben, dan is er ook de grotere G-Kit XL, waarmee je tussen de 300 gram en 500 gram mediwiet per keer kunt kweken.
Dokter Groen, één van de vaste kweekverslaggevers op CNNBS, kweekte in deze kast al 12 keer zijn eigen voorraad. Zijn wekelijkse kweekverslagen tijdens al deze kweekrondes zijn allemaal hier terug te lezen.
Je ziet het, zelf je eigen medicinale wiet kweken is vele malen voordeliger dan het kopen bij de coffeeshop of de Apotheek. Daarbij komt dat je alleen met je eigen wiet helemaal zeker bent van de kwaliteit van je medicijn (wiet). Denk bij de coffeeshop aan het gebruik van zware metalen, pesticiden, boosters en andere methoden die soms in commerciële wietkwekerijen worden toegepast. Er bestaat namelijk geen enkele onafhankelijke controle op de productie van wiet in Nederland. Behalve dan bij de dure cannabis van de apotheek, maar ook daar treffen patiënten geregeld schimmel en (zwart) zaad in aan.
De CNNBS en Mediwietsite G-Kits zijn uitsluitend verkrijgbaar op CNNBS.shop. Er zijn verschillende complete modellen verkrijgbaar vanaf €899,-. Dat lijkt en is inderdaad best veel geld, maar vergeet niet dat je deze set al na één oogst hebt terugverdiend als je niet(s) meer hoeft te kopen bij derden… 150 gram wiet keer €7 euro per gram is namelijk ook al 1050 euro.