Ik heb met de Cannolator van 5 gram hasj (White Choco Block, Amsterdam Genetics) een flesje met totaal 8 ml olie gemaakt. Even een tikkeltje verkruimeld met de handen en hopsakee in de buis. Het leek even in het begin alsof de alcohol gewoon langs de hasj zou lopen in de buis, maar enkele seconden later ‘verdampte’ het hele blokje spontaan en was de buis zo goed als leeg, in tegenstelling tot gruis wat ik normaal gebruik en na afloop er uit kan schrapen.
Dit alles anderhalf uur laten pruttelen, het koekt wel meteen aan na het verdampen, maar na het toevoegen van de olijfolie is het een stroperige massa, ook in tegenstelling tot de olie. Na 5 minuten roeren is er niets meer aangekoekt.
Wat opvalt:
- Smaak: Pittig! Alsof er peper in zit, maar toch ook de bloemige nasmaak. Kan aan de soort liggen. Qua geur wel meer karakter dan ‘gruis-olie’.
- Textuur: Stroperig, als ik de pipetfles in de koelkast zet, is het totaal niet meer vloeibaar. Daarnaast ongefilterd dus korrelig maar niet vies.
- Sterkte: Sterker dan ‘gruis-olie’, met 1 druppel na circa 2 uurtjes een beetje loom gevoel / soms duizelig en houdt wel zo’n 7 uur aan.
Vanwege de sterkte zal ik het voorlopig alleen uitwendig gebruiken. Voor de prijs krijg je dus normaliter wel 10 gram gruis, dus eigenlijk halve hoeveelheid met wel dezelfde sterkte, terwijl je minder alcohol/olijfolie nodig hebt.