Echt een zeer interessante vraag!!!
En, ik heb er geen flauw idee van maar kan enkel uit ervaring spreken,…
Ik probeer wanneer ik olie maak, steeds ongeveer op dezelfde manier te werk te gaan.
Als de olie klaar is, vind ik het best fijn om deze te testen door er een klein sigaretje te rollen en dat dan te doorzeven met een naald, helemaal vol schilderen met olie(olie scheppen met een naald en zeer zachtjes verwarmen dan strijkt die netjes uit) en daar dan weer een vloeitje rond.
Dan rook ik dat op en weet ik meteen hoe sterk de olie ongeveer is.
Het zou tussen de oren kunnen zitten maar ik merkte zeker verschil tussen olie gemaakt van “Frisian Dew” die voor mij althans, eerder zacht is tegen olie gemaakt van “Blue Cheese” die toch wel twee keer zo hard binnen kwam. Ik heb ook al eens olie van “Hollands Hope” gemaakt en die vond ik echt heelijk van geur, smaak en uitwerking!
Het zou natuurlijk ook kunnen dat er een enorm verschil zit tussen wat je bijvoorbeeld voordien gegeten hebt net zoals er nog een hele boel andere dingen afhankelijk zullen zijn.
Waar blijft die zomer???