Licht bruin-gelige stippen/puntjes op blad
Home › Forums › Doe-het-zelf › Buiten kweken › Licht bruin-gelige stippen/puntjes op blad
Tags: blad, bruine puntjes, bruine stippen
- Dit onderwerp bevat 20 reacties, 7 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 7 jaren, 3 maanden geleden door CannaBella.
-
AuteurBerichten
-
07-07-2017 om 10:33 #13387
Sinds het begin al bij de eerste bladeren kreeg ik dergelijk bruine stippen/puntjes op het blad. Bij de nieuwe setjes met bladeren kreeg ik het niet tot een paar dagen geleden. Ik kan niet echt achterhalen waar het vandaan komt en of het een voedingstekort is.
Het is mijn eerste plant. Ik wil zien hoe zij groeit zonder toegevoegde voedingstoffen of iets dergelijks. Om te leren zien hoe deze plant groeit in zijn soort van meest ‘natuurlijke staat’, om vervolgens verder te gaan experimenteren bij een volgende kweek.Ik verplaats haar weleens van binnen naar buiten, afhankelijk van wat de temperatuur gaat doen in de nacht. Over het algemeen staat de plant altijd buiten in het zonnetje in een vrij kleine pot van 5L.
De potgrond die ik heb gebruikt is ‘mix voor je moestuinbak’ van de Welkoop. Heeft RHP keurmerk uiteraard, PH waarde rond de 6 en heeft NPK waarden van 9-5-3 (wat ik mijn kan indenken dat dit niet echt geschikt is). De zaden die ik heb gebruikt zijn CBD Critical Cure. Ik geef haar 1x in de 3 a 4 dagen water als de potgrond droog begint te worden.
- Dit onderwerp is gewijzigd 7 jaren, 4 maanden geleden door Maka.
07-07-2017 om 12:06 #13389Het is moeilijk te zeggen aan de hand van 1 foto, maar voor mij ziet dat er uit als vraatplekjes van trips of bladluis, als je aan de onderkant van het blad goed kijkt met een loep dan zie je waarschijnlijk kleine beestjes.
Wellicht dat je iets aan dit artikel hebt:
07-07-2017 om 13:51 #13390@maka, welkom op dit forum! Heb je al eens aan de achterkant van de bladeren gekeken? Misschien zitten daar beestjes die de bladeren aantasten. Een keer de hele plant besproeien met sterk knoflookwater wil ook wel eens helpen, ook wanneer je zo op het oog geen beestjes kan vinden.
Ik zou je toch aanraden om wat groei- en bloeivoeding aan te schaffen. Wanneer de plant in de volle grond staat is er sprake van een natuurlijke staat. Door de plant in een vrij kleine pot te zetten is er geen sprake meer van een natuurlijke staat en kun je wachten op een voedingstekort.
-
07-07-2017 om 16:30 #13391
Ik sluit me aan bij BeëlzeBud, trips.
Kijk goed met een vergrootglas of microscoop. Ze zijn ook met het blote oog waarneembaar maar dat is echt makkelijker als je die rotbeestjes als eens tegengekomen bent met behulp van,…
07-07-2017 om 17:54 #13393Dank voor jullie reacties! Nee het is niet de meest natuurlijke staat. Toch hoop ik te zien en te leren hoe een cannabis plant groeit zonder hulpmiddelen op de manier zoals ik voornamelijk zal gaan kweken. Grotere pot zou vanzelfsprekend een beter beeld laten zien. Voor nu zit ik sowieso vast aan potten gezien ik alleen een balkon heb. De volgende gaat in een grotere pot en dan wil ik ook andere middelen proberen om de groei en bloei te stimuleren.
Of zou jij wel echt aanraden om daar nu al mee te beginnen? Uiteraard sta ik open voor alle feedback!Ik heb gelezen over de tripsen en de bladeren bekeken met het blote oog, helaas kan ik niks vinden. Ik zal eens kijken met een vergrootglas. Bedankt voor de knoflookwater tip.
07-07-2017 om 20:00 #13408Zou wel met voeding beginnen als je het niet doet krijg je later spijt van.
Alles wat leeft heeft voeding en vocht nodig om te overleven dus plantjes ook.
Veel sterkte er mee.
Ik kweek niet ik doe aan fotoshoppen
-
13-07-2017 om 19:00 #13605
@Maka, heb je die stippen onder controle gekregen ondertussen?
Wat was het?
Als het trips zijn zou je kunnen spuiten met bv: EDIALUX – Eco Logic Bio insecticide – Bio-Pyretrex Garden.
Normaal kan je die (zij schrijven 2 dagen) tot een week voor de oogst gebruiken dus zolang je nog niet met de bloei gestart bent, kan het volgens mij helemaal geen invloed hebben op wat je straks gaat oogsten.
Lees zeker de bijsluiter!!!!!!!!
veel geluk
14-07-2017 om 04:06 #13606@sen-c volgens mij wel maar er is iets anders gebeurd en ben benieuwd wat jullie daarvan vinden. Morgen post ik wat foto’s.
14-07-2017 om 13:43 #13612@sen-c dit is dus wat er is gebeurd na het besproeien met knoflookwater. Verder geen stippen er meer bij, maar lijkt wel alsof het ‘beestje’ helemaal gefreakt werd van het knoflookwater en als een gek is gaan eten van het blad om te overleven. Zo.. bijzondere theorie weer
Ik heb ook niet kunnen achterhalen of het werkelijk tripsen waren. Wel gekeken met een vergrootglas…Hier nog wat foto’s;
-
14-07-2017 om 14:14 #13615
ziet er uit als mineervlieg. https://nl.wikipedia.org/wiki/Mineervliegen
Die legt z’n larven in het blad, heb er zelf geen ervaring mee, maar ik zou de aangetaste bladeren weghalen (en verbranden of zo).
Of zit het al in alle bladeren?
14-07-2017 om 15:58 #13616Leaf Miners / Bladmineerders, ff schrikken. Zelf heb ik het nog nooit gehad maar;
meestal zijn het larven van verschillende vliegen. Het kan ook van motten of kevers zijn.
Als het enkele bladeren zijn waar het op voorkomt, kan je die verwijderen en weggooien.
Neem olie schijnt goed te werken, kruiden thee en pyrethrum ook.
veel geluk!
14-07-2017 om 16:43 #13617@maka Inderdaad, mineervlieglarven. Je kunt de larfjes ook weghalen door met een naaldje aan het einde van een gangetje een gaatje te prikken in het blad en de larve er dan uitpeuteren.
-
14-07-2017 om 17:16 #13618
Ah bedankt voor de helpende reacties! Ik heb informatie opgezocht en lijkt inderdaad op mineervlieg. Ik heb voor nu gekozen voor de rigoureuze aanpak om de bladeren weg te knippen die aangetast waren. Ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken. Die plant is één groot experiment, hopelijk zijn de andere planten niet ‘besmet’. Vooralsnog zien die er goed uit.
Een foto voor de beeldvorming en leer voor anderen. Hoe ziet dat beestje er nou uit in zo’n blad. Ergens had ik verwacht dat het er meer zouden zijn.
- Deze reactie is gewijzigd 7 jaren, 4 maanden geleden door Maka.
14-07-2017 om 17:34 #1362014-07-2017 om 18:05 #13621@Maka ik zou het niet weten.
Misschien peper, look, ui eigenlijk echt geen idee maar iemand hier op het forum weet het misschien wel.
of google:
<h1 class=”text-titel”>Bladmineerders<span class=”latijn”> (Phytomyza, Leucoptera en Xanthospilapterix)</span></h1>
De larven van verschillende soorten motten en vliegen ‘mineren’ (maken gangen) in de bladeren van planten. Sommige soorten tasten meerdere waardplanten aan en de vorm van de gangen of ‘mijten’ kan. De gangen kunnen wit of gelig tot bruin van kleur zijn, afhankelijk van de soort mineerder, variëren van een enkelvoudige blaasmijn tot een uitgebreid en onregelmatig gangenstelsel.
<h2 class=”text-ondertitel”>Bestrijding</h2>
De aantasting door deze insekten veroorzaakt meestal geen merkbare schade en bestrijding met chemische middelen is dan ook niet nodig. Bij hoge uitzondering, wanneer de beschadiging werkelijk ernstige vormen aannemen, bespuiten met diazinon. -
AuteurBerichten
- Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.