Ik ken het gevoel
Toen ik voor het eerst ‘warme wietmelk’ wilde maken, las ik op verschillende sites: “Gebruik 2 gram gruis, volle melk met een klontje roomboter, uur laten koken”, ik dacht 1 gram zou wel genoeg zijn, en dat voor 55 minuten koken. Tsja, het leek op dronkenschap, maar zo erg dat ik bijna niet op kon staan (soort van misselijkheid). Had me er wat fijners bij voorgesteld.
Wat ik nu doe, is 0,5 gram gruis (Indica, koffieshop), 500 ml halfvolle melk en dat voor zo’n 30 minuten koken, elke 5 minuten even roeren (tegen velletjes), en de laatste 3 minuten wat lager en cacaopoeder(Goodycao-korrels Lidl) of anijspoeder toevoegen (laatste geeft wel een bittere smaak, maar voelt ‘verkoelend’ voor de buik). Even door een zeefje, afkoelen en genieten, let wel dat je slechts 200-400 ml over houdt, een koffiekopje dus. Geeft een hoop rust en ontspanning, precies goed tegen angsten en stress. Effect wel pas na circa 1 uur merkbaar, voor zo’n 5 uur lang.