
Zo maak je zeer potente medicinale… cannabis-honing!
Deze cannabis-honing is superlekker, makkelijk te maken en dankzij de toevoeging van kokosolie (en eventueel lechitine) ook zeer potent! Je bent gewaarschuwd...
Niet op vakantie dit jaar? Maak je toch gewoon je eigen THC-Tzaziki. Je weet wel, die heerlijke frisse Griekse yoghurtsaus met komkommer en cannabis die je normaal gesproken altijd bij je souvlaki kreeg. Een smakelijk alternatief voor de wietolie in de zomer, en een heerlijk recept. Kalí órexi!
Eetbare vormen van wiet, ofwel edibles, zijn een goede manier om gebruik te maken van de geneeskracht van wiet. De opname en het effect ervan verschilt echter wel van dat van geïnhaleerde cannabis; zo duurt het langer voor het effect van een edible merkbaar is en houdt het langer aan. Daarom is gegeten cannabis vooral voor langdurige pijnstilling en als slaapmiddel zeer geschikt.
Edibles zijn een smakelijke manier om langer baat te hebben bij de medicinale effecten van cannabis. [Foto: shutterstock/Doug Shutter]
Oké, als je de cannabis-olijfolie hebt bereid kun je alle benodigdheden voor de THC-Tzatziki in huis halen en klaarzetten. Denk erom, een goede voorbereiding is het halve werk! Maak daarom je werkveld (de keuken) netjes en schoon voordat je aan het werk gaat en zet daarna klaar:
Van de recepten die wij al deelden, is dit ongetwijfeld de makkelijkste edible om te bereiden. Het proces heeft in totaal twee stappen; en die zien er zo uit:
De Tzatziki houd je ongeveer drie dagen goed in de koelkast, maar wij adviseren deze al eerder op te peuzelen. Dit doe je bijvoorbeeld als dip met stokbrood, Turks brood of naanbrood – of met rauwkost of groenten. Uiteraard kun je het ook als vleessaus gebruiken bij een authentieke Gyros, Suzuki (niet de auto) of Souvlaki. Kalí órexi – eet smakelijk!