Kooptips medicinale cannabis: zo herken je goede (en slechte) wiet!
Wiet is duur, zeker als je er achteraf achterkomt dat je een kat in de zak hebt gekocht. Zo leer je goede én slechte cannabis herkennen en sluit je altijd de beste deal.
Het blijkt namelijk dat de takken en stam van een wietplant zo’n 1 procent THC kunnen bevatten. De takjes van een wiettop een stuk meer, die kunnen tot de helft van het THC-gehalte van de bloem bevatten.
Overgebleven takken na het knippen van de oogst, of de takjes die na verloop van tijd verzameld worden uit gebruikte wiettoppen kunnen dus nog hartstikke goed van pas komen. Maak er een lekkere en gezonde wietthee van of een warme chocolademelk:
Dit mengsel kan nu door je wietthee of warme chocolademelk heen. Omdat er niet zoveel cannabinoïden in de stammen en takken zitten kun je wat ruimer doseren dan wanneer je thee met wiettoppen maakt. Blijf achter altijd voorzichtig met het doseren van edibles en dranken.
Het is weer eens wat anders, knutselen met cannabis. Je kunt met deze leuke tip bijvoorbeeld je eigen wenskaarten maken en opsturen naar je vrienden. Niemand zal weten dat het papier van wiet is gemaakt, tenzij je het vermeldt natuurlijk. Moeilijk is het niet, maar het proces kan wel zo’n 24 uur duren. Plan dus van tevoren hoe je dit gaat doen. Oké, aan de slag:
Vergeet geen zelfgemaakt hennepkaartje te sturen naar de Mediwietsite-redactie! Alvast bedankt.
Ja, in de plaats van de wortels van de wietplant kunnen de takken en stammen ook gebruikt worden voor een zelfgemaakte zalf. Erg goed om je huid gezond te houden of bijvoorbeeld eczeem en psoriasis tegen te gaan. Een wietzalf maken kun je op verschillende manieren doen:
Je kunt een extract maken van de werkzame stoffen in de stammen en takken. Eigenlijk zoals je wietolie zou maken maar dan met takken en stammen in de plaats van wiettoppen of knipafval. De olie die je hieruit haalt kun je mengen door een zalf. Of je kunt de werkzame stoffen extraheren in kokosvet. Dit is namelijk direct te smeren maar ook oraal in te nemen.
Wanneer je het extract of de infused kokosvet echter mengt met bijvoorbeeld een klontje bijenwas en etherische oliën maak je er pas écht zalf van. Denk erom dat je de zalf altijd op een koele en droge plek bewaart in een schone container.