Wietboter – de basis van (bijna) elk wietrecept
Voor de meeste wietrecepten is een vettige basis nodig omdat cannabinoïden daar goed aan hechten. Geniet daarom van dit klassieke recept voor wietboter.
Voor het bakken van een geurige en medicinale appeltaart op grootmoeders wijze heb je allereerst de volgende ingrediënten nodig, naast een taartvorm van 20 centimeter:
2 plakken taartdeeg uit de vriezer (niet zout maar zoet natuurlijk)
6 appels waarvan je het klokhuis hebt verwijderd, geschild en in plakjes gesneden (bij voorkeur Granny Smith of Golden Delicious)
1 eetlepel vers citroensap
1/3 kopje bruine suiker (ongeveer 80 milliliter)
1/2 kopje geraffineerde suiker (witte dus, ongeveer 120 ml)
1 1/2 kopje (ongeveer 350 gram) wietboter – zie voor een recept hiervan het artikel ‘Wietboter – de basis van (bijna) elk wietrecept‘ dat eerder op Mediwietsite is gepubliceerd
1/8 kopje bloem (ongeveer 30 gram)
1 theelepel gemalen kaneel
1/8 theelepel(tje) gemalen nootmuskaat
1/2 theelepel zout
Druk een plak taartdeeg stevig op de bodem van een taartvorm en tegen de zijkanten ervan.
Werk de randen van het deeg bij met een keukenmesje, waarbij je 1 centimeter deeg over de rand van de taartvorm laat hangen. Zet deze vervolgens even weg.
Combineer de appels en het citroensap in een grote kom en mix ze goed.
Voeg de bruine suiker, witte suiker, bloem, kaneel en nootmuskaat toe. Mix het goed, waarbij je er voor zorgt dat alle appelstukjes goed ‘gecoat’ worden.
Breng de vulling nu aan in de deegpan.
Verdeel de wietboter gelijkmatig bovenop de appelvulling
Plaats nu de tweede plak taartdeeg over de opgevulde taart. Werk de randjes weer netjes bij, waarbij je opnieuw 1 centimeter deeg laat hangen.
Vouw nu de rand van de toplaag deeg onder de rand van de onderste laag deeg. Knijp de deeglaagjes samen om de taart te ‘verzegelen’.
Snij een ‘X’ uit in het midden van het deeg om er voor te zorgen dat er stoom kan ontsnappen (alternatief is het prikken in het deeg met een vork).
Zet de ongebakken taart in de koelkast voor 20 minuten om het deeg te verstevigen.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Haal de taart uit de koelkast en bak ‘m 1 uur lang totdat de korst goudbruin is en de vulling een beetje bubbelt.
Leg de taart op een rooster en laat hem minimaal 60 minuten afkoelen voordat je een stukje serveert.
Zo, nu heb je in twee uur tijd een heerlijke ‘medicated’ appeltaart gebakken, waarvan je 6 tot 8 porties kunt uitserveren. Bon appétit!