Toen ergens eind 1800 de eerste pizza werd gemaakt in het Italiaanse Napels, kon men niet vermoeden dat dit armeluisvoedsel zou uitgroeien tot één van de meest populaire gerechten op aarde. Met een pizza kan je alle kanten op, zelfs de medicinale. Maak daarom hier kennis met de medicinale wietpizza, ofwel de mediwietza.
Benodigdheden voor de mediwietza:
- 1 kant en klare pizzabodem
- blikje tomaten puree (70 g)
- halve paprika, kleur naar keuze
- 75 gram champignons
- Eventueel nog een groente naar keuze
- 1/2 ui
- 2 plakken ham of salami
- 100 gram geraspte kaas
- Handje zwarte olijven
- olijfolie
- 1/4 theelepel Italiaanse kruiden
- 3 gram gemalen cannabis of 6 gram gemalen cannabisbladeren/knipafval
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd de paprika in blokjes, de champignons in plakjes, de ui in ringen de ham of salami in blokjes. Snijd ook de olijven in hele of halve stukjes.
- Bak de ui en champignons op een middelhoog vuurtje tot ze zacht zijn. Voeg na 3 minuten de paprika toe en bak die kort mee.
- Meng ondertussen de Italiaanse kruiden door de tomatenpuree en smeer dit mengsel over de pizzabodem.
- Bedek de pizza met de ham of salami en de olijven. Verdeel het groentemengsel over je pizza.
- Doe de pizza voor 8 minuten de oven.
- Haal de pizza er na 8 minuten even uit en strooi de vermalen cannabis er overheen. Strooi nu ook de kaas over de pizza.
- Schroef de temperatuur meteen na het openen van de oven terug naar 150 graden Celsius. Vanaf 160 graden Celsius gaan de werkzame stoffen in cannabis verdampen en dat willen we uiteraard voorkomen!
- Doe de pizza terug voor nog een minuut of 8. Ovens verschillen onderling nogal dus beoordeel zelf hoe hard het gaat en wat jij lekker vindt.
Tip:
Omdat de cannabis zo kort in de oven heeft gezeten, heeft de THC niet tot nauwelijks kunnen decarboxyleren. Hierdoor zal je niet tot nauwelijks high worden van de pizza. Ondertussen profiteer je wel van de heilzame werking van cannabinoïden. Wil je wel high worden? Zorg er dan voor dat de cannabis vooraf gedecarboxyleerd is.