Wietboter – de basis van (bijna) elk wietrecept
Voor de meeste wietrecepten is een vettige basis nodig omdat cannabinoïden daar goed aan hechten. Geniet daarom van dit klassieke recept voor wietboter.
Een bhaji, bhajji of bajji is een pittige Indiase snack die ook als voorgerecht gegeten wordt. Het is een heerlijk gerechtje dat je makkelijk maakt en iedereen lust. Wij voegen er wietboter aan toe om de snacks medicinale kracht mee te geven. In India noemen ze dat bhang.
Natuurlijk, een paar druppeltjes wietolie zijn uitermate effectief. Maar als je cannabis medicinaal gebruikt, waarom zou je dat dan niet zo lekker mogelijk maken voor jezelf? Er zijn ontzettend veel heerlijke gerechten die zich uitstekend lenen voor een likje medicinale wietboter of -olie. Zoals deze Indiase bhang bhaji met ui en wietboter bijvoorbeeld, da’s een echte aanrader!
Ingrediënten:
Bereiding:
Doe het meel in een grote schaal, pan of kom en roer er de gesmolten wietboter en het citroensap doorheen. Voeg daar vervolgens beetje bij beetje koud water aan toe, tot een dik en romig beslag ontstaat. Roer de kruiden (inclusief de cannabisbloemen), specerijen en gestampte, geperste en geraspte smaakmakers door het beslag. Roer vervolgens de uienringen door het beslag en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn met het meel- en kruidenmengsel.
Verhit plantaardige olie in een grote pan of frituurpan tot 180 °C. De olie is heet genoeg wanneer een eetlepel beslag die in de pan valt, gaat knetteren en vervolgens begint te drijven. Gebruik eventueel een kookthermometer om te voorkomen dat de temperatuur niet te hoog wordt. Een frituurpan is wat dat betreft makkelijk, want die blijft automatisch op temperatuur.
Maak vervolgens niet al te grote ballen van het uien-beslag-mengsel met twee eetlepels, en laat ze voorzichtig in de olie vallen, zoals je ook zou doen om oliebollen te bakken. Frituur de uienbollen ongeveer twee minuten aan elke kant, tot ze knapperig en goudkleurig zijn. Laat ze even op keukenpapier uitlekken en afkoelen om het overtollige vet te verwijderen.
Serveer met mangochutney of een beetje limoendressing.