Kooptips medicinale cannabis: zo herken je goede (en slechte) wiet!
Wiet is duur, zeker als je er achteraf achterkomt dat je een kat in de zak hebt gekocht. Zo leer je goede én slechte cannabis herkennen en sluit je altijd de beste deal.
Bijna ieder kind ziet papa, mama of andere volwassenen in de omgeving weleens een alcoholhoudende consumptie nuttigen. Niemand die je daarover zal horen, het is maatschappelijk geaccepteerd. Wanneer volwassenen uit de omgeving echter medicinaal of recreatief cannabis gebruiken, draaien mensen daar het liefst omheen. Ze doen het stiekem en er wordt vooral niet over gesproken met kinderen. Soms zelfs niet met volwassenen uit de directe omgeving. Waarom doen we dit? En is het verstandig?
Elizabeth D’Amico, een erkend klinisch psycholoog en senior gedragswetenschapper bij de RAND Corporation, is de hoofdonderzoeker bij een nieuwe studie over de impact van cannabisreclame op tieners. Ook is ze moeder van twee tieners en heeft ze een reputatie opgebouwd als het gaat om advies geven over hoe ouders met hun kinderen over wiet zouden moeten praten.
Hieruit kunnen we opmaken dat we er sowieso over moeten praten, maar ook dat we alle vormen van cannabisgebruik zouden moeten bespreken. Ook de eventuele risico’s die er bestaan bij overmatig gebruik. Je kunt (zoals veel anderen) kinderen zeggen dat het slecht voor je is, om het gebruik voorlopig te ontmoedigen. Echter ga je hiermee een groot doel voorbij. Cannabis is helemaal niet slecht voor je wanneer je er verantwoord mee omgaat, zoals bijvoorbeeld het geval is wanneer het een medicinaal doel dient. Breng daarover dus kennis bij, over verantwoord cannabisgebruik.
Er zijn zeer veel jongeren, maar ook volwassenen die onbewust cannabis gebruiken als medicijn. Zij worden gezien als recreatief gebruikers, maar hebben bijvoorbeeld iedere avond de THC nodig om hun te drukke hoofd stil te zetten. Of om hun door stress verkrampte lichaam te laten ontspannen. Zeker de jongere generatie ziet zichzelf als ‘gewone blower’ en weet dat het afgekeurd wordt door de omgeving. Hierdoor zullen zij stiekem hun ontspanning en rust moeten zoeken, waardoor er toch een stukje stress zal blijven bestaan.
Natuurlijk is cannabis nu al een medicijn dat veelvuldig ingezet wordt. Echter, er valt tot op de dag van vandaag nog veel te ‘verantwoorden’ en uit te leggen aan mensen om ons heen. Wanneer we als voorstanders van medicinaal cannabisgebruik vanaf nu open en eerlijk spreken over het onderwerp, onze kennis delen en er geen geheim meer van maken, kunnen we de toekomst in positieve zin beïnvloeden.
Waar er nu wereldwijd binnen de politiek door het gebrek aan kennis veel vooroordelen bestaan over cannabis, zou dat door open communicatie kunnen veranderen. Onze kinderen en kleinkinderen zijn de toekomst, zij vullen bijvoorbeeld straks die Tweede Kamer. Wanneer zij leren dat de THC-olie die je gebruikt of dat jointje wat je rookt net zo gewoon is als de ibuprofen die de buurvrouw slikt, zal er binnen de nieuwe generaties straks geen taboe meer rusten op cannabisgebruik. Wanneer we die buurvrouw die zoveel ibuprofen slikt zonder schaamte durven te vertellen dat cannabis eenzelfde werking heeft, maar dan zonder schade aan te richten aan andere organen, behoeden we mogelijk iemand voor een maagbloeding. Zo simpel kan het zijn.
Denk er zelf eens over na en zet dan anderen aan het denken. Ben eerlijk en open tegen (je) kinderen en zorg er daarmee voor dat die in de toekomst ontspannen om kunnen gaan met dit natuurlijke medicijn…