Omega-3 vetzuren verlagen tolerantie voor cannabis
Last van een hoge tolerantie voor cannabis en THC? Steeds meer wiet nodig voor hetzelfde effect? Met gezonde Omega-3 vetzuren breng je je tolerantie weer omlaag.
We schrijven het wel eens vaker: de legalisatie van cannabis en mediwiet kan je prima vergelijken met een sneeuwbal die een berg af rolt. Hierdoor neemt de bal steeds meer sneeuw op en gaat hij steeds harder rollen. Ook in 2018 is de sneeuwbal weer een flink stuk groter geworden en harder gaan rollen. Maar wat heeft 2019 voor ons in petto?
We vragen ons vooral af welke landen dit jaar medicinale cannabis gaan legaliseren. En dan niet met een of ander halfslachtig beleid. Neen! Een allesomvattend medicinaal cannabissysteem waar iedereen baat bij heeft.
Van welk land denk jij dat het dit jaar als eerste medicinale cannabis volledig gaat legaliseren?
Maar liefst 33 staten en enkele districten zoals D.C. hebben al legale mediwiet. En dat aantal neemt regelmatig toe. Volgens het wetboek van de overkoepelende overheid van de VS is cannabis echter nog een harddrug. Een middel zonder medicinale eigenschappen dat een groot gevaar vormt voor de samenleving, aldus de overheid. En daarom staat het nog steeds op lijst 1, samen met middelen als cocaïne en heroïne.
Maar ja, als 33 staten en Washington D.C. het tegenovergestelde beweren, moet de federale overheid zich toch wel eens achter de oren gaan krabben. Wel, dat lijkt ook te gebeuren. Eind vorig jaar werd bekend dat de federale overheid onderzoek gaat doen naar de medicinale eigenschappen van cannabis. Een stap richting federale legalisatie?
Wij hopen het! Want als de VS dit doet gaan andere landen snel volgen en gaat die sneeuwbal dus aanzienlijk sneller rollen.
Azië staat niet bepaald bekend om haar soepele, vooruitstrevende houding ten aanzien van cannabis. In tegendeel: er zijn nog steeds Aziatische landen die mensen ter dood veroordelen voor het bezit van een paar korrels wiet.
Maar ook in Azië lijkt het tij te keren. Eind 2018 werd bekend dat zowel Thailand als Zuid-Korea het roer omgooien door een medicinaal cannabisbeleid op te zetten. En wie weet is dit ook wel een stap naar totale legalisatie. Vooral Thailand steekt namelijk niet onder stoelen of banken dat zij willen meeprofiteren van de wereldwijd opbloeiende cannabisindustrie.
Aan de andere kant kwam daar ook ineens het bericht over een medicinaal activist uit Maleisië, dat in het zuiden grenst aan Thailand. De activist is ter dood is veroordeeld omdat hij gratis wietolie verstrekte aan patiënten. Er volgde een schokgolf die zó groot was dat de regering van Maleisië zich voor het eerst sinds tijden is gaan afvragen of dit inderdaad wel okay is. Mogelijk geïnspireerd door Thailand en Zuid-Koream gaan er nu zelfs stemmen op in Maleisië om mediwiet te legaliseren.
Wat denk jij? Gaat dat lukken in 2019?
In dit grijze gebied zijn cannabis social clubs ontstaan; een model waarin verenigingen cannabis kweken voor hun leden. Ook veel patiënten maken gebruik van dit systeem omdat zij zelf niet hoeven te kweken, maar wel kunnen profiteren van goede mediwiet.
Maar goed, zoals gezegd is cannabis volgens de letter van de wet nog steeds illegaal. Gaat daar in 2019 verandering in komen? Dat zou namelijk best wel een logische stap zijn, toch?
“Huh, Nederland heeft toch een medicinaal cannabisbeleid?”, horen we je nu denken. Ja op zich wel, maar we hebben het in deze poll over een ‘allesomvattend beleid’ waar elke patiënt bij gebaat is. En zo’n beleid heeft Nederland niet, helaas.
Dit werd eind 2018 wederom bevestigd door een steengoede, driedelige docu van Nieuwsuur. Daarin werd de huidige situatie in de wereld omtrent cannabis en mediwiet opgehelderd. En de rol die Nederland hierin speelt. Ons land diende ooit als gids in het wereldwijde vraagstuk of en hoe cannabis gelegaliseerd zou moeten worden. Maar inmiddels zijn we aan alle kanten ingehaald.
Ook op medicinaal vlak rammelt het aan alle kanten. De legale mediwiet is van slechte kwaliteit, duur en wordt niet meer vergoed door verzekeraars. Hierdoor wijken veel patiënten uit naar de coffeeshop. Maar daarmee houden ze een krom gedoogbeleid in stand waar de onderwereld garen bij spint. Bovendien is ook de kwaliteit in veel coffeeshops niet van een medicinaal niveau.
Het alternatief is zelf een paar plantjes kweken. Dan heb je immers de ultieme controle over je eigen medicijn. Je weet exact welke soort je kweekt; namelijk de soort die goed aansluit bij jouw persoonlijke wensen. En je weet zeker dat er geen bestrijdings- en verzwaringsmiddelen zijn gebruikt.
Maar helaas. Voorbeelden te over van patiënten wiens mediwiet-planten (vaak met groot machtsvertoon) in beslag werden genomen. En ook patiënten die het in hun hoofd halen om wietolie te maken of betrekken zijn criminelen, volgens de overheid. Zij zien dit namelijk als een harddrug.
Er valt dus nog genoeg te verbeteren voordat we in Nederland kunnen spreken over een goed, allesomvattend mediwietbeleid. Gaat dit in 2019 gebeuren denk je?
Wat denk jij? Wordt het een van deze vier opties? Of juist een totaal ander land? Of een combinatie?
Breng nu je stem uit en discuseer mee in de comments onder dit artikel.
Dit was trouwens de uitslag van onze vorige poll: