(advertenties)
(advertentie)

Als je zelf medicinale wiet kweekt, ben je niet afhankelijk van één van de vijf variëteiten uit de apotheek. Je krijgt juist de wietsoort die perfect aansluit bij jouw conditie. Bovendien is zelf kweken vele malen goedkoper dan wiet uit de apotheek of coffeeshop. Wij zijn nieuwsgierig. Wil jij deze winter binnen medicinale wiet kweken?

De afgelopen maanden liep er een kweekserie op Mediwietsite met daarin alle basics over buiten medicinale wiet kweken. Van zaadje tot oogst; de belangrijke elementen kwamen aan bod. We hopen dat je een goeie oogst hebt gehad zodat je de komende maanden profiteert van jouw eigen gekweekte medicinale wiet. En dat voor een fractie van de prijs die je bij de apotheek of in de coffeeshop betaalt.

LEES OOK: Dit kost mediwiet: coffeeshop vs. apotheek vs. zelf kweken

Een kweekkast zoals deze is compleet ingericht inclusief lamp en koolstoffilter.

Binnen wiet kweken

Afhankelijk van de hoeveelheid planten die buiten stonden en hoe die het deden in het matige zomerseizoen van 2018, heb jij nu enkele gevulde potten met zelf gekweekte medicinale wiet.

Van die zelf gekweekte wiet kan je trouwens redelijk eenvoudig wietolie maken. Zeker als je ook het knipafval gebruikt, want dat zit eveneens vol met werkzame bestanddelen.

Wat je ook doet, één ding is zeker: na verloop van tijd komt de bodem in zicht. Wat doe je dan? Ga je weer naar de apotheek of coffeeshop? Of zet je de kweekactiviteiten binnen voort, zodat je over een week of vijftien een nieuwe voorraad hebt.

Een kant-en-klare kweekkast is weliswaar eenmalig investeren. Maar daarna kan je keer op keer zorgdragen voor je eigen medicijn voor weinig. En het is nog leuk ook.

ZIE OOK: Dit heb je nodig voor jouw eerste medicinale binnenkweek

Hoe kijk jij daar tegenaan? Dat vragen we ons af in deze poll:

Het buitenkweekseizoen zit erop dus hopelijk zijn jouw voorraadpotten weer goed gevuld. Maar wat doe je als de bodem in zicht komt?

Bekijk resultaten