(advertenties)
(advertentie)
Het leven van Pendergast gaat letterlijk én figuurlijk niet over rozen want die kweekt hij niet. Wat hij wel kweekt zijn Michka medicinale wietplanten en daarvan ging er één helaas ten onder. Na een waardig afscheid brengt Pendergast natuurlijk ook het goede nieuws van deze week…

Slecht & goed nieuws

Laten ik maar direct beginnen met het slechte nieuws, des te eerder kunnen we door naar de leukere dingen! Zoals mijn trouwe lezers weten, hebben mijn planten het deze ronde niet makkelijk gehad. Ik had een grondprobleem, een zoutprobleem en een ijzertekort. Dit is op zijn zachtst gezegd niet leuk geweest voor de dames.

Na het reveggen kwamen de meeste planten er wel bovenop, maar één bleef lastig doen. Soms heb je dat; niet elke plant kan even goed tegen stress en er is ook wel erg veel stress geweest. De plant waar ik het over heb is de middelste geweest, en omdat deze gewoon niet meer wilde groeien heb ik besloten om haar toch maar op te geven.

Deze plant bleef ziek, en een zieke en zwakke plant trekt ongedierte en problemen aan. Tevens zou ze ook niets meer opleveren, dus is het verwijderen van de plant uit het hok de enige resterende oplossing in mijn ogen. Dit betekent dat we doorgaan met 4 bloeiende planten.

Eb en vloed tafel

Nu het obstakel uit de weg is en we de negativiteit hebben gehad, kunnen we het over de leukere zaken hebben van de kweek.
Zo hebben jullie vorige week gezien hoe ik een eb en vloed tafel bouwde. Ik kan vertellen dat ik daar nu al veel plezier van heb. De bak staat veel steviger zo, er is geen lekkage, en het water loopt veel makkelijker weg. Voorheen liep het water te traag weg, en moest ik het overtollige water opvangen in een emmer. Dat gezeur is nu voorbij, al het water loopt netjes via mijn afvoer vlot naar buiten.

De verbeterde afwatering is erg gunstig, daardoor neemt de luchtvochtigheid ook af. Met behulp van een paar vochtvreters weet ik mij vochtigheid nu omlaag te trekken naar rond de 40%. Naarmate de bloei vordert zal ik proberen dit nog eens te verlagen naar 30%.

Voorlopig zitten we nog maar enkele weken in de bloeifase, maar het is wel al goed te merken. De toppen beginnen nu heerlijk te ruiken en overal steken bloeiharen uit, zoals je op de foto’s wel kunt zien.

Nu al bruine bloeiharen?

Wie de foto’s rustig bekijkt kan overigens ook zien dat er niet enkel witte bloeiharen tussen zitten, maar ook bruine. Dit is niets om je zorgen over te maken; ik heb een ijzerspray genaamd Vita Race gebruikt en naar alle waarschijnlijkheid komt het hierdoor. De plant zal in totaal nog een week of 10 moeten bloeien, dus er worden nog genoeg witte haren aangemaakt. Mooi is het misschien niet, maar nu ik gestopt ben met sproeien zal je er niets meer van zien in enkele weken tijd.
Op de grote schutbladeren zie je nog de littekens van het ijzertekort maar nu de plant hersteld is zal dat zich naar mijn idee niet meer doorzetten.

Het aanbreken van de zichtbare bloei betekent ook een verandering van het dieet. De dames krijgen nu niet enkel Plagron A en B, maar ook Sugar Royal. Ik heb dit al enkele keren eerder gegeven, maar door het ijzerprobleem ben ik er sinds deze week pas echt mee begonnen.

Sugar Royal

Wat is Sugar Royal precies? En waar bestaat het uit? Sugar Royal is een biologische bloeistimulator op basis van aminozuren. Dit betekent dus dat het niet op basis van zouten is, waardoor de EC-waarde of voedingsconcentratie ook nauwelijks omhoog gaat. Een ideaal product voor planten als de Michka, die niet veel voeding verdragen.

Elke plant heeft, net als mensen, bepaalde eiwitten nodig. De basis van een cel bestaat uit eiwitten die gevormd worden door een opeenvolging van aminozuren. Bij een plant worden koolhydraten door de fotosynthese aangemaakt en door het stikstof-metabolisme omgezet in aminozuren, welke dus eiwitten vormen om te groeien.
De belangrijkste aminozuren zijn de L-vormige en vrije aminozuren, welke nodig zijn voor de citroenzuurcyclus, een cyclus bestaande uit chemische reacties in alle planten om te groeien.

Hoe Sugar Royal werkt, is als volgt: de aminozuren activeren een zogeheten droogte stress respons in de plant. Hierdoor krijgt de plant het idee dat de kans op overleven kleiner wordt, waardoor ze zich gaan richten op voortplanting. Door de focus op voortplanting worden bloemen, zaden en vruchten in een versneld tempo aangemaakt. Sugar Royal werkt dus ook voor planten die zaden moeten produceren. De plant krijgt door de droogte stress een impuls om hars te produceren, zodat zij zichzelf kan beschermen tegen uitdroging. Wanneer de omstandigheden optimaal zijn zou je de cyclus van de plant met een hele week kunnen verminderen. Dit klinkt misschien niet meteen als een hele grote verandering, maar wie lang bloeiende sativa’s zoals de Michka kweekt, is blij met elke dag minder.

Voor de beste resultaten zou je Sugar Royal moeten combineren met Green Sensation, een andere bloeistimulator waar ik jullie in het volgende verslag meer over zal vertellen. Nog een voordeel van dit product is dat je het maar 1 keer per week hoeft toe te voegen, dus met een klein flesje kom je al een heel eind. Om optimaal resultaat te behalen, zou je de temperatuur in je kweekruimte de laatste weken onder de 27 graden moeten houden. Zo voorkom je het verlies van oliën in de hars, waardoor de geur, smaak en opbrengst verbeterd wordt.

De tabellen

Of dit allemaal waar is moet nog blijken, ik heb er pas een week opzitten dus er kan nog van alles gebeuren, dát heb ik tot nu toe wel geleerd van deze ronde… Om het geheel weer samenvattend af te sluiten, en voor de lezer met weinig tijd, zijn hieronder zoals altijd de tabellen.

Mocht iemand trouwens fouten opmerken of kritiekpunten hebben betreffende de informatie in het verslag, voel je vrij om mij te verbeteren. Mail me  of voeg me toe op Facebook