
Werking van medicinale cannabis versterken met voeding – kan dat?
Wat hebben zwarte peperkorrels, mango, pijnboompitten en citroen in combinatie met cannabis gemeen? Ze zorgen ze voor een versterkend effect op de uitwerking van (medicinale) wiet!
Zoals alle andere planten heeft ook de wietplant componenten die verantwordelijk zijn voor haar unieke aroma en smaak. Deze componenten noemt men terpenen; aromatische moleculen van cannabis, die worden uitgescheiden in de trichomen van de bloemtoppen. Hoe dat precies in z’n werk gaat, wordt hier duidelijk.
Terpenen produceren een citroen-aroma in sommige strains en een fruitig en zoet accent in andere soorten. Sommige kunnen ruiken en smaken naar lavendel, terwijl andere meer aarde-achtig en indringend zijn. Bepaalde strains ruiken zelfs naar kaas. Het gaat echter niet alleen maar om de geur.
Terpenen zijn verantwoordelijk voor geur en smaak van je wiet en spelen een belangrijke medicinale rol… [foto: Roxana Gonzalez/Shutterstock]
Om het even simpel te zeggen vervullen terpen twee belangrijke functies voor de plant: ze beschermen de toppen tegen roofdieren en ze produceren hars (overigens zijn terpenen van zichzelf dus niet psycho-actief). Terpenen werken samen met ons lichaamseigen endocannabinoïde-systeem (ECS) en assisteren cannabinoïden die de bloedbaan binnen gaan – een proces dat we het entourage-effect noemen.
Via onze Canadese vrienden bij Greencamp – ’the cure to the world’s never ending cannabis curiosity’ – kregen we de exclusieve beschikking over een fantastische interactieve graphic, waarin zoals gezegd de 15 voornaamste terpenen in cannabis worden gepresenteerd. (Voor het beste resultaat kan je de graphic het beste bekijken op een laptop of desktop computer…)
Wil je nog veel meer achtergrondinfo over deze 15 terpenen, dan verwijzen we je graag naar deze website-pagina van Greencamp, waar je in het Engels verder de wondere wereld van de terpenen induikt!