India Globalization Capital houdt zich bezig met het ontwikkelen van op cannabis gebaseerde therapieën om een grote hoeveelheid ziektes te behandelen, waaronder Parkinson. Door samen te werken met een Amerikaans instituut wat gespecialiseerd is in het behandelen hiervan, hoopt het bedrijf wetenschappelijk onderbouwd aan te tonen dat medicinale cannabis werkt. En dat artsen het hierdoor makkelijker voor kunnen gaan schrijven!
Hoge kosten reguliere behandeling
Jaarlijks worden zo’n 10 miljoen mensen over de hele wereld getroffen door deze ingrijpende ziekte. Wanneer je kijkt naar de kosten die het behandelen van Parkinson alleen al in Amerika met zich meebrengt, kom je uit op een slordige 25 miljard dollar per jaar. Deze miljarden worden besteed aan medicatie en eventuele operaties en therapieën. Patiënten zijn dan niet genezen, want Parkinson is een chronische ziekte. Het gaat om symptoombestrijding, iets wat een noodzakelijk kwaad is.
Zelf symptomen van Parkinson verminderen?
Door voorzichtig te zijn met de inname van cafeïne-houdende producten, zoveel mogelijk lichaamsbeweging te hebben en te letten op een gezond eetpatroon, kun je symptomen van Parkinson mogelijk wat beheersen. Maar een van de meest effectieve zelfzorgmiddelen is cannabis!
Cannabis kan de ziekte van Parkinson wellicht net genezen, maar wel diverse symptomen ervan flink verlichten en verbeteren, zo is de verwachting…
Artsen terughoudend met mediwiet
Medicinale cannabis is al langere tijd bekend als een positief middel bij de ziekte van Parkinson. Uit een onderzoek van de Parkinson Foundation, bleek dat 80 procent van de patiënten cannabis gebruikte of gebruikt heeft in het verleden. Bij het onderzoek werden ook artsen betrokken. Het bleek dat veel van hen moeite hadden met het voorschrijven van cannabis, gezien het gebrek aan wetenschappelijk onderbouwde stukken. De artsen gaven ook aan dat ze eerder hun patiënten zouden adviseren om medicinale wiet te gebruiken wanneer dit werd goedgekeurd als regulier geneesmiddel.
Verandering door samenwerking
Op 1 maart 2018 kondigde India Globalization Capital een samenwerking aan met het Parkinson Institute and Clinical Center in Sunnyvale, Californië. Door hun kennis en macht te bundelen, hopen ze sneller vooruitgang te boeken met de onderzoeken naar de invloed van cannabis op Parkinson en andere progressieve ziektes.
Dit is namelijk dé kans om wereldwijd Parkinsonpatiënten te gaan helpen. Het Parkinson Institute and Clinical Centre is het enige instituut dat patiëntenzorg, fundamenteel wetenschappelijk onderzoek en klinische zorg biedt in een geïntegreerd model. De patiënten komen uit 38 staten en landen waar veel zorg nodig is. Zij worden begeleid door een ervaren team dat meer dan 135 wetenschappelijke onderzoeken heeft uitgevoerd en meer dan 95 verschillende geneesmiddelen en therapieën heeft onderzocht op effectiviteit.
Symptomen van Parkinson in kaart gebracht
Met het Serosapse programma, brengen ze de klachten van de Parkinson patiënt in kaart. Denk hierbij onder andere aan incontinentie, dyskinesie (onwillekeurige/ongecontroleerde bewegingen), slaapstoornissen en angst.
Met behulp van de bevindingen die komen uit wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door het Parkinson Institute and Clinical Center, willen ze de symptomen van Parkinson met een juiste dosering cannabis gaan bestrijden.
Parkinson en cannabis in de toekomst
Gezamenlijk gaan zij testen ontwikkelen gericht op Parkinson en bewegingsstoornissen en zorgen voor goede richtlijnen wat betreft het gebruik van medicinale cannabis. Onlangs werd de aankondiging gedaan dat Dr. Carrolee Barlow als adviseur van het Parkinson’s Institute CEO zal optreden.
Dr. Barlow zal helpen bij het ontwikkelen van oplossingen en behandelingen voor de ziekte van Parkinson met behulp van cannabis-gerelateerde therapieën. Vol positiviteit zien alle partijen een samenwerking tegemoet, waarin ze groot onderzoek zullen gaan uitvoeren om te kijken hoe een holistische behandeling met cannabis zo effectief mogelijk kan zijn.
[foto’s: Jan Mika/Shutterstock]