30% meer opbrengst door wietplanten te snoeien?
Plantentraining: 30% meer wiet oogsten (ten opzichte van ongetrainde wietplanten) door de juiste bladeren op het juiste moment te snoeien.
Nieuws voor iedereen die overweegt een Mediwiet kweekkast met LED-lamp te bestellen: de 100 Watt Hans Panel LED kweeklampen zijn tijdelijk uitverkocht. Een goed alternatief hebben we gelukkig wel met de 180 Watt Hans Panel. Die is uiteraard wel iets duurder, maar dat verdien/bespaar je met je oogst snel terug.
Het is even jammer maar we kunnen er niets anders van maken helaas, de nieuwe witte Mediwiet kweekkasten met 100 Watt Hans Panel zijn de laatste maanden letterlijk niet aan te slepen. We zijn daardoor in korte tijd door de voorraad Hans Panels heen geraakt en hebben even niets meer op voorraad. De lege Mediwiet kweekkast en de Mediwiet kweekkast met 150 Watt HPS-lamp zijn uiteraard nog wel gewoon te bestellen.
Even kort voor iedereen die geen idee heeft waar het over gaat; de Mediwiet kweekkast is een compacte en kant-en-klaar te gebruiken kweekkast van slechts 60 bij 60 bij 105 centimeter. Hij is voorzien van een koolstoffilter en afzuiger met fluisterstille demper, zodat de lucht continue ververst wordt. Verder komt hij met een 100 Watt Hans Panel, welke nu dus jammer genoeg even uitverkocht is, of een 150 Watt HPS kweeklamp. Ook kun je de CNNBS kweekkast leeg bestellen en zelf inrichten met je eigen apparatuur.
Omdat wij ook liever geen nee verkopen, hebben we een alternatief, namelijk de 180 Watt Hans Panel. Deze ledlamp is krachtiger en verbruikt 180 Watt aan stroom in plaats van 100 Watt. Maar als je net als Mr Kush (meer dan) 1 gram mediwiet per Watt weet te oogsten, kan je ook rekenen op veel meer medicijn, ieder kwartaal opnieuw.
We leveren de Mediwiet kweekkast compleet met 180 Watt Hans Panel tegen een meerprijs van 50 euro. Daarmee komt de complete kweekkast inclusief bezorgkosten en BTW op 629 euro in plaats van 579 euro.
Bestellen doe je via het bestelformulier dat je HIER kunt invullen.
Als je meer wilt lezen over het veilig en gezond thuis kweken van (medicinale) cannabis, dan kan je hier op Mediwietsite terecht bij het hoofdstuk KWEKEN, o.a. met genoemde Mr Kush. En op onze zustersite CNNBS kweekt Dr Groen ook al jarenlang met de Mediwiet kweekkast!
Plantentraining: 30% meer wiet oogsten (ten opzichte van ongetrainde wietplanten) door de juiste bladeren op het juiste moment te snoeien.
Omdat een wietplant met een dikke stam meer en betere wiet oplevert, zijn hier 3 methodes plus 3 praktische tips voor dikkere stammen.
Kweek je op aarde, gebruik dan de biologische voeding van Soma's Sacred Diet. Met slechts vier producten blijven je planten groen van zaad tot oogst.
Zelf medicinale wiet kweken is niet moeilijk, maar er zijn wel do's en don'ts. Daarom 10 zaken die je vooral WEL en NIET met wietplanten moet doen.
Niet iedere plek in huis is geschikt voor medicinale wietplanten. Dit zijn de vereisten en beste locaties binnenshuis om discreet je eigen wiet te kweken.
Kokos is een geweldig medium om wietplanten in te kweken. Het lijkt op aarde maar als je het op de juiste manier gebruikt, geeft het hydro resultaten!
Regel de vijf belangrijkste kweekfactoren goed, en creëer de perfecte omstandigheden voor cannabisplanten. Gewoon, in een kweekkast thuis.
Het slotstuk van onze binnenkweekcursus gaat over het voorkomen en biologisch bestrijden van ongedierte, zonder met pesticiden of gif te spuiten.
In dit voorlaatste deel uit onze kweekcursus behandelen we plantenvoeding. Welke voeding is er voor wietplanten, en hoe zit het met de pH-waarde?
Kweek je een paar wietplanten? In dit artikel lees je wanneer je kunt oogsten, en hoe het oogstmoment het medicinale effect beïnvloedt.
Volg deze serie van A tot Z als je binnen met (medi)wiet kweken wil beginnen. In dit zesde deel kijken we naar mogelijke kweeklocaties in huis; wat is de beste plek?
Benieuwd naar de voordelige Atomic Grow kweekset? Een Groningse student doet verslag van zijn eerste kweek met één indica en drie sativa's.
In dit vijfde deel van onze beginners-kweekcursus zakken we af naar de bodem, oftewel het medium. Waar laat je wietplanten het beste in groeien?
Dit vierde deel van deze serie over binnen wiet kweken gaat over de levenscyclus. Ook binnen gaat een wietplant immers van zaailing naar groei tot bloei en uiteindelijk de oogst.
Lezersverslag: Amsterdam kweekt zijn allereerste en absoluut prachtige Super Silver Haze, en wint daarmee Mohammed én Sneeze wietzaden.
Binnen met wiet kweken beginnen deel #3. Wietplanten kunnen mannelijk of vrouwelijk zijn, en alleen de vrouwelijke exemplaren leveren mediwiet op...
Zelf medicinale wiet kweken kan je een hoop geld besparen, en levert uitstekende kwaliteit wiet op. In deze serie helpen we je op weg naar je eigen binnentuin.
In de serie 'Binnen met wiet kweken beginnen' helpen we je op weg naar je eerste binnentuin. Dit eerste deel gaat over het kiezen van geschikte kweekspullen.
Het kweken en maken van je eigen cannabis medicijn verzekert je niet alleen van een schoon product, maar het kweken zelf heeft ook een therapeutische werking.
Door zelf je mediwiet te kweken voor eigen gebruik kun je een hoop geld besparen maar dan moet je ook wat tijd investeren (en wel zoveel om precies te zijn).
Met een goede planning, de juiste genetica en een paar simpele trainingstechnieken kun je meerdere verschillende wietsoorten tegelijk kweken.
Het is september dus de kans is groot dat je binnenkort wat te oogsten hebt. We verzamelden onze beste oogsttips zodat er niets mis gaat als het zover is!
Hoe laat je wietplanten bloeien, en wanneer kun je de switch het beste maken? Wat is de strekkende fase en hoe hou je een wietplant kort?
Patiënten hebben soms best veel wiet nodig voor een kuur of tegen pijn of een ziekte. Hier zijn daarom 4 belangrijke kweekfactoren voor de opbrengst.
Het kan nog knap lastig zijn om te bepalen wanneer je nu precies de schaar zet in je buitenwiet planten. In dit artikel vertelt Lieve Muna van CNNBS je exact hoe je het ideale oogstmoment bepaalt!
Wietolie met THC is lastig te krijgen maar vrij eenvoudig buiten te kweken en zelf te maken. Wij leggen je uit hoe je te werk gaat - van zaadje tot wietolie.
Ben je op zoek naar een kweekmethode die altijd tot een goede oogst leidt, en die je niet te veel tijd en geld kost? Lees dan snel verder!
Na het oogsten kun je je wiet meteen knippen, oftewel nat. Maar droog knippen heeft ook zijn voordelen. Dit zijn de belangrijkste verschillen.
In dit artikel lees je hoe de juiste temperatuur, zuurstof- en lichtbehoefte van wietplanten verandert naarmate ze groeien en bloeien.
In de bloeifase groeien toppen maar zijn wietplanten ook vatbaarder voor kweekproblemen. We zetten ze op een rij want een gewaarschuwd kweker telt voor twee!
Hoe zit het tegenwoordig nou eigenlijk met autoflowers, kun je die nou wel met een gerust hart toppen en/of verpotten, of niet?
De belangrijkste verschillen tussen natuurlijke bemesting op aarde en kunstmatige bemesting voor cannabis, op elementair niveau uitgelegd.