Cannabis kweken: zorg voor voldoende zuurstof bij de wortels
Alle delen van wietplanten hebben zuurstof nodig maar voor gezonde wortels is het cruciaal. Zorg dus voor voldoende lucht in je medium en je voedingswater.
Maar weinig mensen krijgen cannabis voorgeschreven van hun arts. Omdat het voor veel patiënten wel een effectief medicijn is, zijn zij op de zwarte markt aangewezen voor hun medicijn. En helaas wordt die zwarte markt in stand gehouden door het gedoogbeleid, waar velen onze mening over zullen delen.
Het is en blijft namelijk een slecht bedachte constructie die criminaliteit in de hand werkt en een vervuiling van de markt tot gevolg heeft. Op de illegale markt is het namelijk moeilijk een schoon product te garanderen omdat kwaliteitscontrole niet verplicht is en maar weinig (tot niet) wordt gedaan.
Wiet kwekers hebben niet altijd het geduld en de tijd om een schoon kwaliteitsproduct te maken en gebruiken dan ook regelmatig chemische middelen om bijvoorbeeld ongedierte te bestrijden. Die schadelijke stoffen wil je als medicinaal cannabisgebruiker niet binnenkrijgen. Daarom is de eigen kweek voor velen de enige optie die ze een betaalbaar, veilig en kwalitatief hoogstaand medicijn biedt.
Laten we meteen met de deur in huis vallen: wiet kweken mag officieel niet. Binnen niet, maar buiten ook niet. Het wordt dan weliswaar gedoogd, maar wanneer oom agent een tip krijgt, het toevallig ziet over je tuinhek of het aroma uit je tuintje ontdekt kan het zijn dat je met liefde verzorgde planten uit de grond worden getrokken. Al blijkt ook dat niet helemaal wettelijk verantwoord.
Net als buiten kweken is het binnen niet toegestaan volgens de wet. Toch leert de ervaring dat bij een kleine kweek voor eigen gebruik weinig risico bestaat dat het wordt ontdekt óf dat je bij ontdekking wordt vervolgd. Advocaat Mr. Veldman zette eerder al voor ons op een rij wat de kleine thuisteler nou wél en niet mag van de wet.
En wat blijkt? De wet maakt een stuk meer mogelijk dan we aanvankelijk dachten voor de medicinale of hobby-kweker. Zelfs voor wie binnen kweekt mét hulpmiddelen voor eigen gebruik. Uiteraard hopen we op volledige legalisering of meer lokale initiatieven zoals die in Tilburg, waar een trial voor medicinale kweek voor eigen gebruik gaande is. Maar tot die tijd, overtreden we met liefde de wet.
In de warmere maanden van het jaar kun je in Nederland prima buiten wiet kweken. Als je een beetje je best doet kom je in dat seizoen erg ver en kun je aan het eind van de zomer voor bijna het hele jaar aan medicijn (of medicinale grondstoffen als je het verwerkt tot olie) oogsten. Buiten wiet kweken is erg eenvoudig en wordt nóg makkelijker met de buitenwiet-kweekkalender 2017. Dan weet je precies wat je wanneer moet doen om de zomer optimaal te benutten.
Je kunt natuurlijk ook binnen wiet kweken. Het grote voordeel is dat je vaak geen stankoverlast veroorzaakt voor de buren en dus minder aandacht trekt. Ook kun je binnen het hele jaar door kweken om jezelf te voorzien van je medicijn. Het is absoluut niet moeilijk, je moet alleen wel weten wat je nodig hebt en hoe je met die apparatuur omgaat.
Denk er wel om dat je de kweekruimte veilig aansluit en geen brandgevaar oplevert door bijvoorbeeld stroom af te tappen. Houd het leuk, houd het veilig en houd het voor eigen gebruik, dan hoef je je weinig zorgen te maken.
Een makkelijkere en veiligere optie om binnen wiet te kweken voor eigen gebruik is er niet. Onze eigen Mediwietsite kweekkast is een ideale en complete kit voor de medicinale thuiskweker. Inclusief licht, afzuigsysteem en tijdschakelaar is de Mediwietsite kweekkast bij aflevering zo goed als klaar voor gebruik. Je hoeft hem alleen nog in elkaar te schuiven zoals met een simpele Ikea-kast.
De Mediwietsite kweekkast is nu tijdelijk uitgerust met een krachtiger LED-lamp voor hetzelfde geld, 140watt = 240watt voor dezelfde 499 euro. De oplage is beperkt, dus grijp snel je kans op deze unieke deal want op = op.