Wietboter – de basis van (bijna) elk wietrecept
Voor de meeste wietrecepten is een vettige basis nodig omdat cannabinoïden daar goed aan hechten. Geniet daarom van dit klassieke recept voor wietboter.
Je zult zien dat de gemoederen tot rust komen en de ware kerstgedachte de boventoon voert, wanneer je je gasten dit highe cannabis kerstdiner voorschotelt. Wat maken we dit jaar? We gebruiken ons buitenwiet-knipafval voor een heerlijke sappige gevulde wietkalkoen met een bris en licht bittere cannabis cranberrysaus. Daar knapt iedereen van op!
We gebruiken daarvoor de video’s uit de ‘baked’ serie van WatchCut, een videoserie waarin ze zo’n beetje van ieder gerecht een cannabisvariant doen. We beginnen met de wietkalkoen, want dat is het belangrijkste onderdeel van ons medicinaal kerstdiner, en dat kun je maar beter klaar hebben voor de gasten komen. Dus ren nog niet meteen naar de slager maar kijk eerst even de video voor alle overige ingrediënten. Met wietboter maak je de kalkoen lekker sappig en medicinaal voor die de oven ingaat.
Een wietkalkoen zonder een medicinale vulling is als wietplanten zonder bloemtoppen. Het ziet er leuk uit, maar je hebt er uiteindelijk weinig aan. We moeten dus een lekkere vulling maken, daarvoor gebruiken we natuurlijk allemaal verse ingrediënten. We maken de vulling extra lekker met wat wietboter en cannabisolie, maar ook daarvoor krijg je een recept. Het is wellicht handig om daar voor je begint in één keer genoeg van te maken voor je gehele cannabis kerstdiner. Je hebt nog een paar dagen, dus spendeer ze maar in de keuken, je moet er wat voor over hebben.
Cannabis cranberrysaus is de kers op ons geneeskrachtige kerstdiner. We maken een hele lekkere en gebruiken er een gezonde scheut wietwhiskey voor. Deze video geeft je alle instructies die je nodig hebt. Met dit diner wordt het in elk geval een groene kerst dit jaar!