Wietboter – de basis van (bijna) elk wietrecept
Voor de meeste wietrecepten is een vettige basis nodig omdat cannabinoïden daar goed aan hechten. Geniet daarom van dit klassieke recept voor wietboter.
Edibles, zoals spacecake en andere met THC geïnfuseerde hapjes en drankjes, worden steeds populairder onder medicinale gebruikers. Begrijpelijk want edibles zijn een stuk gezonder dan het roken van wiet, en voor velen ook veel smakelijker. Zeker als je zulke lekkere dingen uit de keuken weet te toveren als Mediwietsite lezer Dragon Fart, die ons dit heerlijke recept voor cheese cake met witte chocola, framboos én THC opstuurde.
Dragon Fart is een vaste lezer van Mediwietsite, die helaas al jaren moet vechten tegen een complexe vorm van PTSS (Post Traumatic Stress Syndrome). Om dat beter te kunnen verdragen gebruikt hij cannabis, maar net als veel andere medicinale gebruikers rookt hij dat niet. In plaats daarvan verdampt hij cannabis, en maakt hij gastronomische traktaties met THC erin.
Om van zijn gerechten edibles met THC te maken infuseert hij ze met cannabinoïden met behulp van de POT by NOIDS. Hij gebruikt het apparaat vaak en is er zeer tevreden over. Om het in het zonnetje te zetten schreef hij dit heerlijke recept – begeleid met fantastische foto’s – voor cheese cake met witte chocolade, framboos én THC.
Recept voor een cheese cake in een springvorm van 26 cm en ongeveer 12 porties. Houd rekening met de sterkte van de cheese cake en het aantal porties.
Een cheese cake bak je kort en op een vrij lage temperatuur. Vandaar dat ik de slagroom uit het recept heb gebruikt om de cannabinoïden in te infuseren. Hiervoor heb ik de wiet eerst gedecarboxyleerd zoals ik dat altijd doe in de POT by NOIDS. Vervolgens heb ik de slagroom au bain-marie met de cannabinoïden geïnfuseerd.
Taartbodem:
Cheesecake vulling:
Chocolade ganache:
Witte chocolade mousse:
Roomtoefen:
Meng alles bij elkaar en bak het ongeveer 15 min op 180 graden in een voorverwarmde oven.
Maak de mousse liefst 24 uur eerder. Het kan ook tijdens het bakken van de cheese cake, maar laat het dan wel even opstijven in de koelkast.
Breek de witte chocolade en smelt het au bain-marie. Als het gesmolten is haal het van het vuur, en laat afkoelen. Doe de 25 ml slagroom die je over hebt bij de gesmolten chocolade en meng het goed.
Ondertussen klop je 200 ml slagroom. Als de slagroom bijna stijf wordt, giet je de chocolade erbij. Let heel goed op dat je het niet laat stiffen (verstijven)!
Verwarm je oven op 180 graden. Verkruimel de koek en smelt langzaam de witte chocolade in een pan met dikke bodem. Doe de verkruimelde koek bij de witte chocolade en mix het goed. Bedek de bodem met een laag van ongeveer een centimeter met het mengsel.
Klop de roomkaas luchtig en doe de suiker erbij. Klop het ongeveer 2 minuten. Klop de eieren erdoor, en doe als laatste de slagroom en vanille erbij. Klop het zo nog 1 minuut door, tot je een mooie gladde room hebt. Dit laatste klop ik met de hand.
Breek de witte chocolade in stukken, en smelt het au bain-marie. Klop de gesmolten witte chocolade door de slagroom. Meng dan de ganache door de roomvulling, en doe de vulling in de voorgebakken taartbodem. Doe als laatste de frambozen erin.
Zet de oven alvast op 130 graden en zet een ovenschaal met water in de oven. De waterdamp maakt de cheese cake zachter. Bak de cheese cake vervolgens 2 uur, laat hem daarna 2 uur in de oven afkoelen en daarna nog 4 uur opstijven in de koelkast.
Meng de roomkaas met de poedersuiker. Klop dan de gesmolten boter erdoor en dan de vanille en mix dit ongeveer 5 minuten. Doe een beetje mousse op de cheese cake en spuit er 12 roomtoefen op (12 = het aantal porties). Garneer elke toef met een verse framboos.
Nu je deze cheese cake kan maken is de sky de limit. Witte chocolade kan eventueel vervangen worden door melkchocolade of puur. Ook kun je aardbeien gebruiken in plaats van frambozen. Het is maar wat je lekkerder vindt, en je kunt eindeloos variëren.