(advertenties)

Aangemaakte reacties

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
  • Auteur
    Berichten
  • #39126
    Olieboer
    Deelnemer
    • Level
    2 reacties

    Hallo, ik ben de olieboer. Tenminste, zo wordt ik in de buurt genoemd, ben 55 jaar oud. Ik maak nu zo ongeveer een jaar of tien hoofdzakelijk wietolie en crème voor mezelf bij slaapproblemen en pijnlijke schouders, en verder voor diverse mensen met verschillende klachten. . De methode die ik tot nu toe heb gebruikt is de alcohol variant. Begonnen met de babyfles methode maar door de grote hoeveelheid blad en trim resten tegenwoordig een destillatie ketel zodat ik de alcohol weer makkelijk kan hergebruiken. In de tijd dat ik olie produceer is dit proces al meerdere malen gefinetuned maar ben nog elke dag bezig om het te verbeteren. Laatste project is het maken van hasj (poeder) met behulp van een bubbleator. Hierdoor gaat het verbruik van alcohol drastisch naar beneden. De uiteindelijke opbrengst in pasta moet ik nog bekijken maar het begin van een nieuwe uitdaging is geboren. Misschien een omweg maar een grote besparing voor wat betreft het alcohol verbruik. Zo proberen ik olie op een zo’n goedkoop mogelijke manier te produceren, om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen.

    #39125
    Olieboer
    Deelnemer
    • Level
    2 reacties

    Ik heb gisteren voor het eerst met de bubbleator gewerkt en vond de opbrengst zeker niet verkeerd. Ik heb een opbrengst van bijna 20 gram van 350 gram. Nu moet ik de poeder nog verwerken dus het totaal grammen pasta is nog niet bekend. Ik heb de kruiden drie keer gespoeld en het was al een keer door alcohol geweest, dus ben verrast door de opbrengst. Ik vraag me alleen af hoeveel alcohol ik moet gebruiken om de 20 gram in pasta te pruttelen. Zeker geen 10 liter die ik normaal nodig heb om tot een redelijk resultaat te verkrijgen.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)