Marian Hutten
Aangemaakte reacties
-
AuteurBerichten
-
05-11-2016 om 19:33 #2145
Kijk eens naar onze tips voor bij de dokter
Tips voor bij de dokter om medicinale cannabis op recept te krijgen
Als u problemen met uw gezondheid heeft en vragen over het gebruik van medicinale cannabis, doe dit altijd in overleg met uw arts of specialist (oncoloog, pijnarts of neuroloog).
Je arts is altijd je vertrouwenspersoon en eerste verzorger en is tevens gemachtigd om vergoeding bij de zorgverzekeraar aan te vragen.Ook als je als patiënt zelf kweekt is een verklaring van je arts altijd beter, mocht je een inval krijgen! zie ons
Zwartboek
Een van de grootste problemen in Nederland is de bereidheid van bekwame artsen, die medicinale cannabis voorschrijven.Maar het stigma rondom cannabis en de beperkte beschikbaarheid van educatieve programma’s, hinderen deze bereidheid en levert enorme barrières op.
De meeste artsen zijn niet bekend met het gebruik van medicinale cannabis, dus weten ze ook al niet wat en hoe ze het voor moeten schrijven, het is dan ook van groot belang, dat artsen die hier nagenoeg iets van weten, bijscholing gaan krijgen. Alle artsen en apothekers kunnen informatie aanvragen bij het Bureau Medicinale Cannabis!
Al bestaat het medicinaal cannabisprogramma in Nederland al een tijdje, er zijn momenteel maar een paar duizend mensen die er gebruik van maken!
Veel artsen zijn op hun hoede als het gaat om het aanbevelen van stoffen die ze niet kennen, vooral als ze het niet geleerd hebben in hun opleiding!
Daarom zou een training voor artsen een prioriteit moeten zijn in Nederland. Maar het stigma rondom cannabis zal eerst moeten verdwijnen. Anders zullen artsen niet in de rij gaan staan, omtrent deze cursus van enkele uren.
Bij de opleiding van artsen wordt ook geen aandacht besteed aan het endocannabinoide systeem, dat is de basis voor het gebruik van medicinale cannabis. De hoogste tijd dat hier wel aandacht aan gaat worden besteed.
Voor degene die zelfmedicatie doen met cannabis, adviseren we naar je arts te gaan en dit in je dossier te laten vermelden, je bent dan gelijk een ervaringsdeskundige die weer andere patiënten kan helpen en opent de ogen van de arts. Elke arts die er zich in gaat verdiepen is er weer een. Je arts of specialist mag ook contact opnemen met onze stichting.
- Deze reactie is gewijzigd 8 jaren geleden door Marian Hutten.
- Deze reactie is gewijzigd 8 jaren geleden door Marian Hutten.
Bijlagen:
Je moet inloggen om bijgevoegde betanden te bekijken.03-11-2016 om 16:52 #2099Hallo allemaal, aangenaam, ik ben Marian, voorzitster van stichting PGMCG (Patiënten Groep Medicinale Cannabis Gebruikers).
Ook zelf ben ik patiënte en gebruik cannabis al 23 jaar medicinaal.
Een van onze doelstellingen is de normalisering van cannabis, onlangs hebben we een doorbraak gehad mbt eigen kweek van medicinale cannabis voor eigen gebruik te Tilburg. Hiervoor hebben we van burgemeester Noordanus toestemming gekregen onder strikte voorwaarden.
Volgende week zal onze stichting zich uitgebreid aan jullie voorstellen.
Tot dan.Stichting PGMCG
- Deze reactie is gewijzigd 8 jaren geleden door Marian Hutten.
Bijlagen:
Je moet inloggen om bijgevoegde betanden te bekijken.03-11-2016 om 15:41 #2078Naar schatting zijn er vijf miljoen Amerikanen die moeten omgaan met fibromyalgie, in Nederland wordt dit aantal geschat op ongeveer 15.000.
Ze leven met een chronische pijn in bindweefsel en spieren, vermoeidheid, depressie, hoofdpijn en slapeloosheid en artsen weten niet waarom deze ziekte zich ontwikkelt of hoe deze te genezen. De meeste fibromyalgie patiënten zijn vrouwen en ze hebben vaak het gevoel dat beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg hun niet serieus nemen. De beschikbare medicijnen veroorzaken vaak meer problemen dan ze oplossen.
Maar er is eindelijk een zonnestraal voor fibromyalgie-patiënten: medicinale cannabis.Uit een recente enquête met 1339 fibromyalgie patiënten, uitgevoerd door de National Pain Foundation, bleek dat medische cannabis veel effectiever is dan de drie geneesmiddelen goedgekeurd voor deze ziekte (Cymbalta, Lyrica, en Savella) Van de patiënten die medicinale cannabis geprobeerd had, beoordeelde 62 procent dat het zeer effectief bij de behandeling van hun fibromyalgie symptomen helpt, 33 procent zei dat het een beetje geholpen had en slechts 5 procent zei dat het niet had geholpen. Vergelijk dat met het aanbod van Big Pharma: 60 procent zei Cymbalta hielp helemaal niet, 61 procent zei dat Lyrica hielp niet helemaal en 68 procent zei hetzelfde over Savella.
Lees meer
Fibromyalgie: Big Pharma versus Medicinale Cannabis
- Deze reactie is gewijzigd 8 jaren geleden door Marian Hutten.
-
AuteurBerichten