Kooptips medicinale cannabis: zo herken je goede (en slechte) wiet!
Wiet is duur, zeker als je er achteraf achterkomt dat je een kat in de zak hebt gekocht. Zo leer je goede én slechte cannabis herkennen en sluit je altijd de beste deal.
Relax, de bewijzen staan aan jouw kant. Er zijn letterlijk duizenden wetenschappelijke onderzoeken te vinden over de werkzaamheid van medicinale cannabis. Wij deden er onlangs nog een kleine greep uit. En hoewel Nederlandse zorgverzekeraars vinden van niet, blijkt uit het analyseren van 10.000 onderzoeken naar de werking van wiet dat het kruid wel degelijk medicinaal is.
Tegenwoordig blijken ook een aantal veelgehoorde vooroordelen over cannabis niet waar te zijn. Zo wordt je er niet dommer maar slimmer van, breekt het geen hersencellen af maar helpt ze juist aangroeien en verhoogt het niet je risico op kanker maar heeft het in sommige gevallen de ziekte zelfs genezen.
Het is ook geen gateway-drug naar zwaardere middelen, maar juist een hulpmiddel om van die schadelijke rotzooi af te komen. Verder blijkt dat cannabis het risico op mentale aandoeningen als psychoses niet verhoogt, maar dat het juiste middel mentale aandoeningen kan helpen behandelen. Mocht je dus ‘ach, die gasten willen alleen maar high worden‘ naar je hoofd geslingerd krijgen, weet je nu waarmee je dat kunt weerleggen.
Niet iedereen heeft een boodschap aan wetenschappelijke bewijzen. Je hebt ook mensen die met een politiek oog naar de situatie kijken en tegen cannabis-gebruik zijn. Ook daar hebben wij een oplossing voor: je moet je boodschap aanpassen aan de ontvanger.
Heb je een linkser type tegenover je staan, kun je het beste het sociale perspectief nemen. Het is immers een natuurlijk product en het is ieders recht om de natuur te gebruiken voor het bevorderen van de gezondheid. Je laat ook niet het fruit of groente van je bord eten.
Sta je lijnrecht tegenover een rechtser type dat tegen cannabis is? Wijs diegene er dan op dat legaliseren van cannabis en het vrijgeven van de medicinale markt (in plaats van de Bedrocan-monopoly) goed is voor de economie. Daarbij heeft de overheid zich niet te bemoeien met het persoonlijke leven van burgers en heeft ze geen recht zulke beslissingen voor ons te nemen, toch?
Op een of andere manier denken tegenstanders van medicinale en recreatieve wiet vaak aan de gevolgen voor kinderen. Alsof dealers uit het criminele circuit om een ID-kaart vragen… ‘Nee, coffeeshops moeten ver uit de buurt van scholen.’ Terwijl er geen kind binnenkomt omdat daar wél om je ID wordt gevraagd, en coffeeshophouders geen zin hebben in gedoe.
In Amerika blijkt zelfs dat in staten waar cannabis gelegaliseerd wordt niet de kinderen, maar juist ouderen meer cannabis gaan gebruiken. En ook dat heeft geen negatieve invoed omdat deze mensen zich erdoor minder ziek melden, meer werken en daardoor veel gelukkiger zijn.
Ook is er nog eens een flink aantal kinderen dat juist cannabis nodig heeft om te overleven. Denk aan de vele kids met epilepsie die geholpen worden met cannabisolie. Of neem de wonderbaarlijke verhalen zoals die van Deryn. Hij lag op sterven, maar doordat zijn moeder hem wietolie gaf leeft hij nog.
Tenslotte de veiligheid. Nee, je gaat er niet dood aan. Er is namelijk nog nooit iemand gestorven aan de gevolgen van cannabisgebruik of een overdosis van de plant. Fysiek gezien is dat ook onmogelijk. In veel gevallen helpt het mensen juist van schadelijke en verslavende opiaten-pijnmedicatie of anti-depressiva af, die wél dodelijke gevolgen kunnen hebben.
In Nederland zijn we nog niet zo ver als de opiaten-crisis in Amerika, maar ook hier worden teveel medicijnen te pas en te onpas voorgeschreven aan onwetende patiënten. Ga zelf op onderzoek uit en bekijk wat je wel en niet nodig hebt. Cannabis kan in veel gevallen namelijk schadelijker medicijnen veilig en effectief vervangen.