Kweek je mediwiet ook een keer op kokos!
Kokos is een geweldig medium om wietplanten in te kweken. Het lijkt op aarde maar als je het op de juiste manier gebruikt, geeft het hydro resultaten!
Autoflowers hebben ervoor gezorgd dat buiten wiet kweken makkelijker is dan ooit. Meer en meer mensen stoppen dan ook in het voorjaar wat autoflower wietzaden in de grond. Dit is wat zij van deze makkelijke wietplanten kunnen verwachten.
Buiten autoflower wietsoorten kweken is makkelijk. Plan je kweek zo dat je autoflowers kunnen profiteren van de drie mooiste zomermaanden van het jaar, zoals mei, juni, juli en augustus. Het kan helpen om je autoflower zaden binnen onder kunstlicht (zoals een paar spaarlampen) te laten ontkiemen en voorgroeien tot het buiten lekker warm is. Zo bescherm je de zaailing in de meest kwetsbare periode van haar levenscyclus. Soorten als StarRyder, AutoDurban Poison, AutoFrisian Dew en AutoMazar zijn voorbeelden van bewezen goede autoflower soorten die mooie oogsten afleveren.
Wanneer de nachttemperatuur met regelmaat onder de 12 graden Celsius komt wordt de groei van autoflowers vertraagd, dit kan een aantal extra weken aan de levenscyclus van de autoflower toevoegen. Aan de weersomstandigheden is niets te doen, maar door gebruik te maken van een kas of polytunnel en een eventuele kasverwarming zullen autoflowers harder groeien en groter worden. Sowieso is het een goed idee om te wachten met zaaien tot nachtvorst geen risico meer is (halverwege mei in Nederland en België). Onthoud dat in ons klimaat de drie warmste maanden van het jaar tot de beste resultaten zullen leiden.
In een warm mediterraans klimaat kunnen autoflower kwekers wel twee of soms drie keer achter elkaar autoflowers kweken in één zomer. Hierdoor kunnen ze met maar een paar planten tegelijkertijd toch een aanzienlijke voorraad cannabis kweken zonder gebruik te maken van kunstlicht.
Een van de voordelen van autoflower wietsoorten is dat ze door hun geringe afmeting gemakkelijk verborgen kunnen worden. Gewone fotoperiode wietplanten kunnen soms wel drie meter hoog worden maar een paar kleine autoflowers vallen nauwelijks op tussen de andere begroeiing. Ook leven ze maar drie maanden en dat is de helft van de tijd van een niet autoflower. Veel stadskwekers geven daarom de voorkeur aan een paar autoflowers op hun balkonnen, terrassen of gewoon achter het raam.
Veel buitenwietkwekers planten ook een paar extra autoflowers zodat ze al halverwege de zomer wat te oogsten hebben. Autoflowers blijven klein en compact en zijn makkelijk te verbergen in de vrije natuur voor een mooie guerrillakweek. Tussen de brandnetels vallen autoflowers totaal niet op dus je kunt ze gemakkelijk aan de oevers van sloten en beekjes of de treinrails planten zonder dat iemand het komt te weten. Google Maps is een geweldig hulpmiddel bij het zoeken naar geschikte locaties in het wild.
Eenmaal in de vrije natuur zul je merken dat er ontzettend veel plekken geschikt zijn om een paar autoflowers te laten groeien. Bossen, heuvels en weilanden zitten vol met geschikte plekjes, kijk gewoon waar het meeste licht valt. Oevers zijn ideaal, het hoge riet houdt de planten uit het zicht terwijl het water gemakkelijk voor de wortels bereikbaar is. Ongebruikte stukken land tussen akkers in zijn ook mooie verstopplekken voor autoflowers. Er komt bijna nooit iemand en de aarde bevat vaak meer dan genoeg organische meststoffen voor de planten.
Als de grond slecht is kun je gewoon een zakje potgrond uit de supermarkt kopen om je autoflower in te planten. Succesvolle en ervaren kwekers werken hard om de kwaliteit van de aarde te verbeteren door er meststoffen doorheen te mengen. Dit kan de structuur en kwaliteit van de aarde flink verbeteren zodat oogsten groter zullen worden.
Vastberaden guerrillakwekers spenderen soms uren in de natuur aan de voorbereiding van hun kweeklocatie zoals een prikkende bramenstruik of vele brandnetels. Een verborgen locatie die gemaakt is door de bestaande begroeiing weg te snoeien kan veel inzet van de kweker vragen, maar kan ook voor jarenlang kweekplezier zorgen. Zulke plekken zijn goed verborgen en soms alleen kruipend te bereiken.
Meestal is het ook nodig om je autoflowers in het wild tegen hongerige dieren te beschermen. Slakken kunnen op afstand gehouden worden mat slakkenkorrels van het tuincentrum. Je kunt ook kapotgestampte eierschalen gebruiken als je het biologischer wil aanpakken. Konijnen en herten kun je weren door een klein hekje van kippengaas rond je autoflower te plaatsen.
Zolang autoflowers voldoende water uit de grond kunnen opnemen en genoeg licht krijgen, hebben ze niet veel aandacht nodig. In slechts drie maande tijd kun je dan oogsten. Eenmaal je eerste oogst binnen, zul je je afvragen waarom je nooit eerder autoflowers hebt gekweekt. Deze planten groeien buiten gemakkelijk en snel. Je kunt ze overal planten en het enige wat je nodig hebt zijn een paar mooie autoflower wietzaden.
[Tekst en foto’s: Dutch Passion, Vertaling: RollingStoned]