
Mediwietpatiënt vindt schimmel in legale medicinale cannabis van Bedrocan
Bijna twee jaar nadat CannaTommy voor het eerst beschimmelde Bedrocan wiet ontdekte, vindt hij nu opnieuw schimmel in zijn medicinale wiet op recept.
Medicinale cannabis is een aanzienlijk effectiever slaapmiddel dan voorgeschreven en vrij verkrijgbare slaapmiddelen, volgens een zondag gepubliceerd Duits onderzoek onder meer dan duizend medicinale cannabis patiënten.
Uit het onderzoek met mensen die medicinale cannabis gebruiken om te slapen, blijkt dat bijna 70% van de patiënten aangeeft dat wiet een beter slaapmiddel is dan door artsen voorgeschreven slaappillen. Liefst 91,2% zegt hetzelfde over cannabis in vergelijking met vrij verkrijgbare slaaphulpmiddelen.
De enquête werd uitgevoerd door Bloomwell Group GmbH, een medisch cannabisbedrijf uit Frankfurt. Aan het onderzoek namen 1.086 mensen deel die sinds 2023 cannabis gebruiken om slaapstoornissen te behandelen.
De studie is de grootste in Europa tot nu toe om de effectiviteit van medicinale cannabis als slaapmiddel te bestuderen, meldt Bloomwell.
Dr. Julian Wichmann, directeur van Bloomwell, zegt dat het onderzoek nieuwe inzichten onthult in slaapstoornissen en de impact ervan op het dagelijks leven voor de mensen die ermee worstelen.
“Dit onderzoek levert een belangrijke bijdrage aan zowel de legitimatie van de ernst van slaapstoornissen en de tol die deze aandoeningen eisen in het leven van mensen, als aan het leveren van bewijs uit de echte patiëntenwereld dat medicinale cannabis een zeer effectieve behandeling is”, stelt Wichmann.
In onderstaande grafiek zie je hoe erg slecht slapen het leven en het werken van mensen beïnvloedt:
De bevindingen van het onderzoek onthullen dat 95% van de respondenten zegt dat slaapstoornissen een aanzienlijke belasting vormen voor hun dagelijks leven en werk. Als gevolg hiervan heeft bijna 93% vrij verkrijgbare slaapmiddelen geprobeerd, zoals valeriaan of melatonine, terwijl 83,5% slaappillen op doktersrecept heeft gebruikt.
In vergelijking met andere medische slaapmiddelen geeft bijna 70% van de respondenten aan dat medicinale cannabis effectiever is voor het verbeteren van de slaapkwaliteit dan andere voorgeschreven medicijnen, en bijna 70% merkte op dat er minder bijwerkingen zijn.
Vergeleken met vrij verkrijgbare slaapmiddelen vond 91,2% van de ondervraagden dat medicinale cannabis effectiever was, terwijl slechts 1,7% het daar niet mee eens was.
Uit het onderzoek blijkt ook dat 95% van de patiënten denkt dat medicinale cannabis een zeer effectieve behandeling is voor hun slaapstoornissen. Bijna 86% van de respondenten meldde een verbeterde kwaliteit van leven, terwijl 80% minder symptomen ervoer.
Slechts 5,8% van de respondenten meldde géén gezondheidsverbeteringen door het gebruik van medicinale cannabis. Daarnaast was bijna 42% in staat om te stoppen met het innemen van andere medicijnen.
“De gegevens schetsen een heel ander beeld dan sommige critici die openlijk vraagtekens zetten bij cannabisbehandelingen die worden voorgeschreven via telemedicine-platforms of die slaapstoornissen afdoen als een ‘milde’ aandoening,” zegt Wichmann.
“Mensen met slaapstoornissen lijden enorm en hebben in de loop der jaren vaak talloze receptvrije en voorgeschreven slaapmiddelen geprobeerd.” Hieronder zie je hoe de ondervraagde Duitsers mediwiet beoordelen ten opzichte van andere slaapmiddelen.
Uit het grootste onderzoek naar slapen en cannabis tot nu toe, trekt Bloomwell dan ook een kraakheldere conclusie:
Bijna twee jaar nadat CannaTommy voor het eerst beschimmelde Bedrocan wiet ontdekte, vindt hij nu opnieuw schimmel in zijn medicinale wiet op recept.
Er vindt nog volop wetenschappelijk onderzoek plaats naar de effectiviteit van medicinale cannabis. Maar nu al stellen artsen dat mediwiet in ieder geval bewezen effectief is bij deze zeven ziekten en aandoeningen!
Nog één keer deze video van Dr. Lester Grinspoon, die op donderdag 25 juni op 92-jarige leeftijd overleed. Als professor aan de beroemde Harvard universiteit was hij een invloedrijk voorvechter voor medicinale cannabis.
Neem een kijkje in de geheime kweekruimtes in de zeecontainers van CannNext, een van de Nederlandse bedrijven met een licentie om wiet te kweken voor onderzoek.
Goed nieuws over Ava uit Ierland. Zij heeft haar medicijnen definitief verruild voor wietolie. Bovendien zendt dit een sterk signaal uit: geef de wereld NU een goed cannabisbeleid.
Wetenschappers in drie landen - Canada, Frankrijk en Italië - gaan gezamenlijk onderzoek doen naar de (niet-verslavende) werking van CBD bij het bestrijden van pijn.
Het Canadese cannabisbedrijf Canopy Growth doneert 2,5 miljoen dollar aan onderzoeken naar cannabis. Lees hier waar het geld voor gebruikt gaat worden.