Wietboter – de basis van (bijna) elk wietrecept
Voor de meeste wietrecepten is een vettige basis nodig omdat cannabinoïden daar goed aan hechten. Geniet daarom van dit klassieke recept voor wietboter.
Rasp de kaas en zet dit in een apart schaaltje klaar om straks te gebruiken.
Verhit de pijnboompitten in een droge pan tot ze gaan geuren. Laat het niet aanbakken, dan wordt je pesto bitter. Laat de pitten daarna rusten en afkoelen op een stuk keukenpapier.
Veeg de basilicum schoon met een stukje keukenrol. Het afspoelen van basilicum gaat ten koste van de houdbaarheid en structuur van de pesto.
Doe de knoflook met wat zeezout in de blender en mix dit tot een fijne knoflookpasta. Dit mag ook met een vijzel of mes en snijplank gebeuren natuurlijk.
Voeg de verse basilicum toe aan de blender met wat extra zout. Blend dit tot een groen sap.
Voeg de pijnboompitten toe en mix tot het mengsel een smeuïge puree is.
Voeg in fases de kaas toe zodat er een mooie egale puree ontstaat.
Schenk nu langzaamaan een deel van de cannabis-olijfolie bij de pesto. Mix dit en voeg olie toe totdat je pesto de gewenste dikte heeft.
Nu kun je er een scheutje limoensap bij doen en proeven tot het de gewenste frisheid heeft.
Bravo! De Cannabis pesto is klaar voor gebruik. Bewaar deze in een afgesloten container (pot met deksel of of afsluitbaar bakje) in een koele, donkere ruimte als je de pesto niet meteen oppeuzelt.