Wietboter – de basis van (bijna) elk wietrecept
Voor de meeste wietrecepten is een vettige basis nodig omdat cannabinoïden daar goed aan hechten. Geniet daarom van dit klassieke recept voor wietboter.
Verhit je oven tot ongeveer 175 graden Celsius. Snijd ondertussen het brood horizontaal doormidden.
Mix de wietboter, gehakte knoflook en peterselie in een kom. Smeer daarna de broodhelften in met het botermengsel.
Leg de broodhelften met de boterkant omhoog op een bakplaat. Zet het geheel 10 minuten in de oven.
Haal de bakplaat uit de oven en besprenkel (indien gewenst) de broodhelften met de geraspte parmezaanse kaas.
Zet het geheel zo hoog mogelijk terug in de oven. Laat het nu 2 tot 3 minuten op hoge temperatuur grillen tot de randen van het brood geroosterd zijn. Let goed op! Het brood kan snel verbranden.
Haal de broden uit de oven. Laat ze een minuutje afkoelen en haal ze van de bakplaat.
Snijd de broden in plakken van ongeveer 2,5 centimeter en serveer ze direct.
Smakelijke medicatie!