(advertenties)
(advertentie)

Meer kweekkennis leidt altijd tot gezondere medicinale wietplanten en dus een betere oogst. Maar wie heeft tegenwoordig nog de tijd om ellenlange artikelen of dikke kweekboeken door te worstelen? Precies, niet iedereen. Daarom zijn hier 19 korte maar effectieve kweektips. 

We snappen het. Het leven is druk en je moet ook kunnen ontspannen. Laten we daarom meteen beginnen met deze supersnelle lijst met tips voor medicinale thuiskwekers van het online cannabismagazine CNNBS. De tips zijn in willekeurige volgorde en uitweiden, daar doen we vandaag even niet aan. Wel verzorgde CNNBS alle benodigde links voor wie behoefte heeft aan wat uitweiding.

  1. Er zijn honderden wietsoorten en ze zijn allemaal een beetje anders, qua geur, smaak, effect, looks en groei-eigenschappen dus kies zorgvuldig een wietsoort. Meer hierover.
  2. Wie ‘een onsje meer’ wil kweken doet er goed aan om dat met stekken te doen. Legale kwekerijen doen niet anders; stekken van dezelfde moederplant zijn genetisch 100% hetzelfde en dus groeit een binnentuin uit stekken altijd gelijk op. Leer stekken maken en hou er minimaal één moederplant op na. Meer hierover.
  3. Gebruik aanvullend TL, T5, spaarlampen of CFL licht in je kweekruimte. Of je nou met LEDs of HPS kweekt, als je geen SCROG of SOG methode gebruikt krijgen de onderste takken te weinig licht. Fluorescente lampen zoals spaarlampen of T5 (of TL) balken zijn ideaal om laag tussen je wietplanten bij te schijnen en je opbrengst te verhogen. Ze zijn goedkoop, efficiënt en kunnen dicht bij de planten geplaatst worden. Meer hierover.
  4. Geef pas bloeivoeding wanneer je bloeiverschijnselen ziet. Wietplanten groeien in de eerste weken na 12/12 nog flink door en hebben daarom meer aan groeivoeding.
  5. Wanneer je meerdere wietsoorten kweekt, plaats dan een label met de soortnaam in iedere plant. Je zult ze anders zeker door elkaar halen later.
  6. Koop een pH-meter en zuur de pH-waarde van voedingswater altijd aan. Houd een pH-waarde van 6,5 aan voor wietplanten in aarde en 5,5 als ze in een hydrosysteem staan. Meer hierover.
  7. Hoe eerder je ongedierte of schimmels ontdekt, hoe makkelijker je er iets tegen kunt doen. Inspecteer je wietplanten dagelijks.
  8. Top wietplanten (fimmen mag ook) voor een breder ontwikkelde structuur met meer toppen en meer oogst. Meer hierover.
  9. Laat de bladeren zoveel mogelijk zitten. Snoei bladeren alleen weg wanneer je weet wat je doet. Meer hierover.
  10. Ontkiem altijd volgens de 100% succesvolle kiem methode, het gaat nooit meer fout. Meer hierover.
  11. Heb geduld met wietplanten. Of het nou over het moment van oogsten gaat, of over het ontkiemen of in bloei zetten: geduld is cruciaal …en levert je betere wiet op. Meer hierover.
  12. Spoel je wietplanten de laatste twee weken met schoon water. Meer hierover.
  13. Wees geen luie kweker. Wiet kweken betekent dat je iedere dag op zijn minst even moet kijken of alles nog goed gaat. Wietplanten kunnen in één dag uitdrogen of een plaag oplopen. Als het tijd is om te verpotten, verpot dan, is het tijd om te oogsten, oogst dan. De beste kwekers werken dagelijks in hun binnentuin.
  14. Til je planten vaak op en ontwikkel een gevoel voor het gewicht van een natte en een droge pot. Zo voorkom je de meest gemaakte kweekfout: teveel water geven. Meer hierover.
  15. Maak voordat je met kweken begint een gedegen kweekplan en bereid je voor. Meer hierover.
  16. Gebruik nuttige schimmels en bacteriën en kweek een geweldig wortelstelsel. Meer hierover.
  17. Train wietplanten en ze zullen meer wiet opleveren. Gebruik alle mogelijke technieken die je nodig hebt. Meer hierover.
  18. Zorg voor voldoende licht voor je wietplanten want: licht is gewicht. Of je nou met led of TL of HPS kweekt. Meer hierover.
  19. Een klein beetje waterstofperoxide beschermt wortels in hydrosystemen tegen wortelrot. Meer hierover.
[Openingsfoto: Eric Limon, Shutterstock]